"Moško britje."

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
takeshi
Prispevkov: 5
Pridružen: 11 Jan 2019, 10:13
Kraj: Maribor

"Moško britje."

Odgovor Napisal/-a takeshi » 12 Jan 2019, 18:44

Lep pozdrav vsem in vse pohvale za ta forum.

Sem novinec na forumu, vendar ne novinec v DE britju. Tako se brijem že 35 let. Vmes sem se bril eno leto z BIC single blade WTG in Macht 3 Power ATG (tisti z baterijo in tresljaji). To kombinacijo še danes uporabljam za občasno britje glave.

20 let sem se bril z istim brivnikom, dokler ga nisem polomil, nekakšen aluminijski potovalni Gilette iz sedemdesetih let. Zadnjih 10 let pa sem preizkusil največ 12 brivnikov in obdržal 37c, Fatip Grande, Parker 24c in Muhle r41.

Dlake imam trde vendar ne uporabljam pre shave. Z navadnim milom si umijem obraz pred britjem.
Uporabim Zenith ščetko ter Tabak, Arko, TOBS Red Greapfruit milo dodam pa kalček Proraso ali Palmolive kreme k vsakemu milu.
Po britju se namažem z alumom, Proraso after shave lotion, ko pa se koža posuši namažem z Nivea balmom.

V slant lahko dam katerokoli britvico, v vse ostale pa Polsilver. Agresivnejši brivniki zdržijo dva britja (britev mora biti drugič enako vpeta kot prvič). Brijem se na 48 ur.

Vedno se brijem v treh smereh plus majhen buff da dobim popolni BBS.

Zraven naštetih brivnikov sem od super brivnikov probal Timeless 0,95 in Feather ASD2. Oba sem si izposodil in z vsakim se obril 12x. Vrhunska brivnika, vendar me obrijeta enako kot Fatip ali Muhle. Parker 24 pa je itak zakon za vrat in spodnji del brade.

Vidim, da vas vse pali vse v zvezi z mokrim britjem, vendar ste vsi nekako bolj napaljeni na shoping kot na samo spoznavanje sebe in namena britja. Ogromno denarja vam požge shipping in carina in nakup in prodaja neštetih brivnikov in potem vsi pravite kako je DE britje ceneje od Cartriga. Po eni strani se cinca za 50 centov pri losijonih ali milih, po drugi pa troši nekaj 100 evrov.

Vem da zbirateljstvo vzburja, kakor tudi teoretično poznavanje tematike in debata, kar je super da moški imamo neko strast. Primer mi je avdiofilija, kjer se vsi samo pogovarjajo o ojačevalcih, zvočnikih in ne vem še o čem, poslušajo pa glasbo, katera jih nikoli ne izpolni kaj bolj kot kvaliteta zvoka.

Moj nasvet je, da si vzamete čas in se nekaj tednov britja z istim brivnikom, milom, klingami, da spoznate, da vsaka ta stvar zahteva, da se je dobro navadiš in spoznaš. Tudi prvi štirje seksi z žensko, vam ne morejo pričarat, kaj vse se da izvlečt od iste osebe.

Danes si lahko vsak z nekaj milijoni pixlov pri dobri svetlobi fotografira rast brade in ugotovi v kateri smeri mu brada raste, nato pa se je še samo treba naučiti uporabljati kote britja, kar je za BBS bolj pomembno kot cena in vse možne recenzije z interneta.

Britje z žiletkami se nam zdi bolj mačo in surovo pa dajmo še o tem kaj povedat.
Nekateri imajo toliko mila in losijonov za več bodočih generacij in jih dalje pušča prazne v želji za novimi nakupi, ki jih nikoli ne zadovoljijo potem pa se smejijo mladim fantom in pravijo da vsi izgledajo preveč gayevski.

Ne bi rad, da se nekdo počuti nelagodno, ker dobro vem kaj pomeni strast, vendar vam samo dajem dodatni vpogled v mokro britje. Osebno meni, je pri britju najpomembnejše poznavanje lastne brade in koti britja. Dosti bolj kot naštevanje blagovnih znamk in modelov, ampak fajn, še dalje bom prebiral vaš kvaliteten forum in se še kdaj vključil v debato. Moško valda.

Dobro sem plačan pa vseeno.
Cenovno ugodno je če plačaš;
Fatip 15 eur
ARKO stick 0,80
Palmolive krema 1,70
Zenith 6,eur
Polsilver 100 komadov 17 eur
Losijon Proraso 7 eur
Nivea balm 5 eur

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5814
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a miha » 12 Jan 2019, 19:01

Pozdravljen na forumu :).
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov: 2601
Pridružen: 25 Jan 2015, 18:10

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a brico » 12 Jan 2019, 19:53

Hojla kumpanjo na našem forumu...najprej pozdrav, potem komentar....juhuuuuuuuuuu..... :lol:
...is a good man without a good knife really a good man ?

Puskin
Prispevkov: 1168
Pridružen: 03 Dec 2014, 12:43

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a Puskin » 13 Jan 2019, 00:18

Zdravo!
Dolg tekst...
Polovica za predstavitev, polovica za kritiko. :roll:
Sicer pa dobrodošel...in upam, da te bomo še kaj brali. :D
Nothing less...than BBS

cink
Prispevkov: 28
Pridružen: 11 Jul 2018, 22:17

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a cink » 13 Jan 2019, 10:20

Jaz, ne vem o čem bi pa pisali na takšnem forumu če ne o "opremi". Britje in " spoznavanje samega sebe pri britju" ni ravno raketna znanost. Me prav zanima če bo op še kaj napisal o britju brez omembe opreme ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Uporabniški avatar
Viking71
Prispevkov: 439
Pridružen: 04 Apr 2018, 20:24

"Moško britje."

Odgovor Napisal/-a Viking71 » 13 Jan 2019, 12:40

pozdravljen na forumu :)

cink - lol! Slika

tudi meni se je izkristaliziral sveti gral v britju - omejen na dva brivnika: Feather Asd2 in R41. imam namrec delno brado in ko dobim zuto minuto pac zapoje R41 ker Asd2 pac nima sans. glede mil - nasel svetu gral v tubi za ceno 1.1eur, glede AS pa treba malo mesat, ker se clovek navelica.

Aaaammmpaakkkkk......glede iskanje samega sebe...globjih uvidov... ali glede opreme....nove, stare, menjave, prodaje....


to pa s takim veseljem preberem, da ni mogoce opisati. sto fac, miljarda dlak, 200 razlicnih pogledov... naj kar vse ostane kakor je :)

PS: hvala miha ker ne obupas!

.::a non entity:.

Sent from my iPhone using Tapatalk
.:a non entity:.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5814
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re:

Odgovor Napisal/-a miha » 13 Jan 2019, 12:55

Viking71 napisal/-a:
13 Jan 2019, 12:40


PS: hvala miha ker ne obupas!


@viking:
Hja, se trudim. Ampak SKUPAJ nam bo uspelo :)!

@vsi:
Forum je sicer izsel kot brivski forum ampak ga sam pojmujem bolj kot en “gentlemens’ club”, kjer se malo podruzimo, delimo hobije, veselje, zanimivosti. Je pa res da nas nakupovanje sem ter tja lahko malo zanese :D... glede na to gentlemens’ club idejo pa lahko vsi doprinesemo z izvirnimi prispevki (kolikor seveda vsak zmore) in z “gentlemen” izrazanjem ter tretiranjem eden drugega. Ta princip komunikacije je spodbujan na veliko forumih, sploh se mi zdi da je to se posebej poudarjano na britvaskih forumih, vsekakor pa se mi zdi to zelo dober pristop, na katerem bi lahko v 2019 delali. Zatorej od zdaj naprej samo onikanje!! (sala)

Ps.takeshi sorry za offtopic :).. glede na dolgetne izkusnje nam privosci kaksno dobro temo, najsi bo na temo britja ali pa tudi cesa drugega :)..
britev.si ruleeees :)

takeshi
Prispevkov: 5
Pridružen: 11 Jan 2019, 10:13
Kraj: Maribor

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a takeshi » 13 Jan 2019, 18:35

Super ste fantje in hvala za sprejem.
Obljubim, da ne bom več offtopic. :D
Kmalu, ko nabavim kaj novega, sporočim.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2488
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a olly » 13 Jan 2019, 22:13

Dobrodošel, @takeshi!

Vračam kritiko, ki si jo usmeril na nas:

12 brivnikov, ki si jih dal skozi roke, je ravno nekje toliko, kolikor sem jih skozi roke dal jaz. Nič na boljšem nisi kot mi in šel si skozi enak proces, skozi katerega nas je šla večina.

Lahko se torej posipaš s pepelom in sebi ter nam priznaš, da si odvisnik :mrgreen:

Sicer pa si se nam pridružil ravno v času, ko smo se vsi oz. večina nas kolikor-toliko ustalili v nabavljanju. Več ali manj smo tule stari mački, ki smo šli skozi proces spoznavanja s hardwareom in softwareom in več ali manj smo si našli idealne setupe, ki se jih držimo in rotiramo selekcijo, ki se nam je pokazala kot idealna, ali vsaj približek idealnega.

Fotografiranje brade, ki ga priporočaš, je nesmisel. Tega nihče ne potrebuje, saj že skozi britja spoznavaš težave in ovire in se jim skozi proces učenja prilagajaš in dodeluješ tehnike, dokler na koncu ne prideš do idealne kombinacije vsega, zaradi česa britje postane takšna rutina, da je že dolgočasna.

Popestriš si to rutino seveda potem z menjavanjem raznoraznih mil in vonjev in vsaj jaz uživam v tem, da mi ni treba uporabljati vedno enega in istega mila in enega in istega vonja.

Glede vonjev se mnenja krešejo: na eni strani so zagovorniki enega in istega vonja za ves čas, na drugi strani pa zagovorniki več različnih vonjev, med katerimi lahko izbiraš glede na počutje, priložnosti, ali zgolj zato, ker pač imaš izbiro.

Tudi oblačila ne nosiš vsaki dan ista, ali ne?

Priznam, lepo se bere, ko napišeš, da uporabljaš Proraso losion za 7€ in Nivea balm za 5€. Izdelka sta poceni in vsesplošno dosegljiva. Ampak naj ti nekaj povem ... na svoji koži pod nobenim pogojem ne prenašam svinjarije v obliki losiona in balzama. Ne prenesem tistega zoprnega filma, ki ga naredita na koži. Koža mora dihati. Pod to navlako ne more.

Poleg tega pa alum ... vrži to v smeti. Strupeno in nepotrebno!

Oprosti, vendar ne razumem, kaj si hotel povedati z - citiram: "Britje z žiletkami se nam zdi bolj mačo in surovo pa dajmo še o tem kaj povedat."

Lahko malo bolj natančno, prosim? Da bomo lahko predebatirali ...

takeshi
Prispevkov: 5
Pridružen: 11 Jan 2019, 10:13
Kraj: Maribor

Re: "Moško britje."

Odgovor Napisal/-a takeshi » 14 Jan 2019, 11:51

Pozdravljen @olly

Mogoče sem le zdravljen odvisnik. :D 2018 si nisem nič kupil, ker pa vidim da si dober pospeševalec prodaje, bom moral nekaj na hitro.
Zakaj slikat brado. Trik mi je pokazal brivec. Od takrat si vrh brade drugače brijem, z manj prehodi. Praktično po sliki me je obril z DE šaveto. Na sliki mi je pokazal, kje so točke, ki jih moram pravilneje obriti. Buff mi je naredil že po WTG, da mi dokaze da ima prav.
Po vratu mi brada raste v štirih smereh, kako to je, vedo tudi tisti, ki brijejo glavo, tam, kjer je vrtinec.
Vendar ne gre samo za to, pod katerim kotom rastejo dlake. Neki lik je na YouTubeu prikazal kako se lažje obriješ s Parkerjem 24c. Kot brivnika spremeniš z 30 na 45 približno, pa je čista zmaga.
Torej ti dve stvari sem se naučil na novo in to sem hotel prenesti na nekatere.

O tem si verjetno hotel predebatirati;
Zaradi narave dela sem pogosto v različnih moških družbah. Stalno se najde lik, kateri začne pogovor o britju, sploh ko vidijo, da brijem glavo. Tisti ki se brijejo tako kot mi, na forumu, takoj vedno to omenijo in vsem ostalim se v taki debati to zdi možato.
Če se dalj časa pogovarjamo nanese tudi na mila in after shave. Še bolj se med sabo zaćnejo pogovarjat tisti ki si skrbijo za brado. O trimerjih, ščetkah, o kozmetiki za brado... En študent natakar, se mi zdi da celo bolj globoko govori, od kar pravi da brada naredi moškega. Podobno se mi zdi da se odzivajo tattoo odvisniki in še kateri.

Ne vem če sem prav razumel, da ne uporabljaš ne losijona, ne balzama. Tega bi se težko odrekel. Ker pa vidim da si dobro seznanjen s tematiko,  bom probal opustiti alum. :P

Odgovori