Stran 1 od 1

Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 08:07
Napisal/-a Ronzi83
Pozdravljeni,

sem absolutno začetnik in veliko izkušenj nimam z britjem, vendar sem si kupil britvico z enotnim rezilo in usnjeni pas. Rad bi začel se briti z britvico in ne več z mašinco. Zanima me ali imate kakšen predlog, kako pravilno nabrusiti le to , ker ima dokaj slabo rezilo in s pasom mi ne gre oz bi moral prej pomoje rob ustvarit na vodnih kamnih ?

Lp

Ronzi

Re: Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 09:49
Napisal/-a olly
Dobrodošel!

Sem moral dvakrat prebrati, kaj si napisal.

Kupil si britev in strop in zdaj potrebuješ nasvet, kako je treba nabrusiti britev.

Mimogrede, britvica je rezilo, ki ga vpneš v brivnik.

@miha ti bo pomagal pri brušenju.

Re: Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 16:17
Napisal/-a miha
Pozdravljen, lepo da si se nam pridruzil. Osnovne pojme ti je ze olly razlozil. Kaksno britev si pa kupil, upam da cca dobro, slabe (ponavadi poceni, ne pa nujno) se velikokrat ne da niti nabrusiti. Prilimaj kaksno slikico z opisom..?

Re: Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 17:43
Napisal/-a miha
...se tema za pomoc pri brusenju in lazji zacetek :)..

KLIK

Re: Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 21:11
Napisal/-a Ronzi83
Hejla Miha , hvala za link !

Ma kupu sem na eBayu in dal cca 40-45€ (TITANs Handmade Damascus Steel Straight Razor Cut Throat Super Quality Gift ST10) , kao naj bi imela 250 layers , lesen roč in iz roga.

Slika

Re: Začetnik

Objavljeno: 08 Nov 2018, 21:46
Napisal/-a miha
zivijo,... sicer mogoce da se motim ampak imam bolj slabe novice :cry: ...to so t.i. pakistanke, narejene so ponavadi slabo in ne dosegajo kvalitete ki bi omogocala rabo. Naceloma stanejo damscus britve po par 100 euro, navadne najse in uporabne nove mass produced (npr nemske) britve pa od malo pod 100 in naprej.
Vem da so eni testno kupovali te oz pakistanske britve (so bile se bolj poceni) in poskusali nabrusiti a so porocali da ne gre, da ne zadrzi ostrine, v nekaterih primerih se je damascus razslojeval..
Glede na to da jo ze imas velja vseeno poskusiti, mogoce pa bo ok.

PS. britve ponavadi na notranji strani rocaja nimajo kovine (kot imajo npr pipci), ce je ze material zelo krhek, lai ce so sestavljene (kot je npr ta) uporalbjajo G10 (fiberglas in epoxy) in podobne materiale (zelo tanek pas), verjetno obstajajo tudi kaksne s kovinskim slojem noter (ti. liner)..

pps. na pantu, kjer je vpeto rezilo imas en ogromen srauf.... naceloma so zakovice, ce so ze vijaki (kar so ce ze pri drazjih in custom britvah) so majhni...

Re: Začetnik

Objavljeno: 14 Nov 2018, 03:03
Napisal/-a brico
Handmade Damascus Steel ....definicija ni garancija za kvalitetno jeklo....včasih je včasih ni....handmade....hmmmmmmmm....zna bit....textura damaska se dobi s posebno metodo...sama ostrina rezila je ne vidna....v bistvu ni razlike med navadnim kvalitetnim jeklom in damaskom....pač lepotna napaka....eh, sem zakompliciral....
welcome on board