Predstavitev, novi član

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
milano
Prispevkov: 7
Pridružen: 07 Sep 2018, 00:58

Predstavitev, novi član

Odgovor Napisal/-a milano » 07 Sep 2018, 12:54

Lepo pozdravljeni vsi člani!
Končno sem se odločil za včlanitev in menim, da mi mi ne more škodovati ;), predvsem ste tu že izkušeni brivci. Po poklicu sem maser in sem zaposlen v Avstriji.
Z britvijo sem se srečal v eni od kozmetičnih prodajalen v Btcju pred več leti in jo hipoma nabavil. Bila je Kedake. Potem je počivala v omari medtem, ko sem sam nabiral teoretične you tube brivske pristope...
No in končno sem pred približno 4 leti opravil prvo britje... Potem je veselje samo še naraščalo in vsake pol leta sem nabavil novo britev. Nabavi novih britev je botrovalo zanimanje za britve nasploh in tudi čisto praktični razlog: nezmožnost brušenja starih.
Skratka, trenutno je ves moj fokus v tem kako nabrusiti britev s kamnom. Do zdaj mi je uspelo britve nabrusiti do popolne neučinkovitosti. Precej beden feeling :roll:
To je to.... Bom se prijavil v ustrezno rubriko. Toliko za danes.
Grem brusit :lol:

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Predstavitev, novi član

Odgovor Napisal/-a miha » 07 Sep 2018, 14:26

Pozdravljen :). Super, se 1 britvas. Katere britve pa imas, daj se kaksno slikico.
Glede tezav okoli brusenja, katere kamne imas, gradacijo? Ce si brusil samo Kedake zna bio problem ravno v tem, kolikor se spomnem ni ravno ne vem kaj (milo receno).. recimo poglej to temo izpred 5 let ;)... KLIK
britev.si ruleeees :)

milano
Prispevkov: 7
Pridružen: 07 Sep 2018, 00:58

Re: Predstavitev, novi član

Odgovor Napisal/-a milano » 09 Sep 2018, 11:36

O zdravo še enkrat :D , ja takole, prilagam fotke...Na sliki nimam Kedake in ta druge A.P.Donovan, katero sem poslal na ostrenje k nekomu, ki sicer brusi posebne žage za les. Ma je še ni nazaj... ;) .
Drugač pa so na sliki: A.P.Donovan, Boeker in Puma, vse osnovni cenovni modeli.


Ja, glede brušenja je precej frustracija....Zaenkrat bom šel kar na Dovo Shavette na kline, da prebrodim fazo ostrenja....
Ni hujšega, kot britev, ki ne reže :) :oops:

Imam še dve vprašanji:
Ali mogoče usposabljaš oz. vodiš delavnico ali opravljaš mentorstvo pri ostrenju?
Ali ostriš britve po naročilu?

LP d
Priponke
DSC_0211.JPG
fotka
DSC_0211.JPG (23.31 KiB) Pogledano 4221 krat
DSC_0210.JPG
fotka
DSC_0210.JPG (20.6 KiB) Pogledano 4221 krat

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Predstavitev, novi član

Odgovor Napisal/-a miha » 09 Sep 2018, 12:26

Pa saj imas ze cel sortiment :)! AP Donovan ne poznam, Boker, Puma sta pa zelo cislane firme in bi morale po moje spodobno briti. Kamen z nizjima gritoma je za vzpostavljanje roba na rezilu in ga za cca ok britve ne bos rabil. Drugi je za brusenje, oz 8000 v tvojem primeru, za osvezevanje britve. Kot ze receno je 8000 minimum za britje, glede na to da imas cenene kamne zna biti se manj. Vsekakor mogoce nebi bilo napacno da si omislis se kaksen visji grit. Ce res ne bi kupil visjega mogoce do neke mere lahko kompenziras s kaksno pasto (npr krom oksid, zelezov oksid, diamantne paste ipd) ali pa s t.i. lapping filmom (o njem je pisal Vostok).
Glede ravnanja kamna in brusenja, kot ze receno lahko ti zravnam kamen, lahko tudi nabrusim britev ali naucim brusiti, najboljse da se prek PM zmeniva.
britev.si ruleeees :)

Odgovori