Stran 1 od 2

Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 18:36
Napisal/-a lev
Pozdrav,
Sem nov na forumu in najprej bi se vam zahvalil za vse uporabne prispevke, ki sem jih prebiral.
Kar se tiče britja, do sedaj na Mach3, BIC za enkratno uporabo... Vedno sem gledal očeta kako se brije z DE brivnikom. Nekako se mi je zdelo vse skupaj takrat nazadnjaško... Vedno sem ga v smehu vprašal ali še vztraja na starih klinah. No sedaj sem pred odločitvijo kateri brivnik si bom privoščil sam. Ata je vedel in potihoma čakal dan, ko bom imel dovolj metanja denarja za superiorne kline 2,3,4 v1, pa takšne z vibro ročko, pa tak in drugačen gel...
Sedaj vas prosim za pomoč, ogledal sem si 3 brivnike in ker za začetek ne bi kupil nekaj kar bom potem gledal na polici vas prosim za kak nasvet. Kaj pravite na Merkur 39c slant (50-60€), Rockwell 6s (cca 100€) ali 6c (50€). Je bolje investirati 100€ v S ali mi bo služil tudi c? Mogoče tudi kateri drugi za mojo občutljivo kožo? Iskal sem tudi iKon ShaveCraft 102 Slant, vendar ga nekako ni na zalogi :o
Trenutno imam plan najprej začeti z enim solidnim DE brivnikom, za britje 2x tedensko, kasneje pa sigurno preskok na britev, vsaj občasno za gušt. Tolk za prvič in v naprej hvala za mnenja. :D
Lp

Re: Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 20:18
Napisal/-a miha
Pozdravljen na forumu :)!

Jaz bi glasoval za 37C (je pa res da rockwella se nisem sprobal). Lahko pogledas za kaksen vintage rabljen brivnik (bo kdo svetoval kaj se splaca) poceni je tudi npr glava od Maggarda.
Nekaj na temo slanto je TU (klik).

Re: Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 20:41
Napisal/-a Puskin
Pozdravljen!
Jaz sem začel s merkurjevim slantom 39c in glej ga zlomka...še vedno je nepogrešljiv pri mojem nerednem britju!

Re: Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 20:50
Napisal/-a lev
Pozdrav,
Verjetno imate že iskušnje o nabavi. Sam sem gledal na https://www.shaving.ie/open-comb-slant-bar/. Mogoče nabaljate kje drugje?
Verjetno je zraven smiselno naročiti še kline https://www.shaving.ie/products/50-feather-blades.html
Lp

Re: Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 20:55
Napisal/-a lev
miha napisal/-a:Pozdravljen na forumu :)!

Jaz bi glasoval za 37C (je pa res da rockwella se nisem sprobal). Lahko pogledas za kaksen vintage rabljen brivnik (bo kdo svetoval kaj se splaca) poceni je tudi npr glava od Maggarda.
Nekaj na temo slanto je TU (klik).
Mogoče nabavim glavo in ročaj posebej? Tole bi lahko bila top kombinacija... :o
http://www.ebay.com/itm/Safety-Razor-Re ... SwDKtY0-5x

Re: Pozdrav

Objavljeno: 02 Okt 2017, 21:14
Napisal/-a miha
rocaj nabavis kjer koli, navoj je standardni, mogoce ima se kaksen forumas kaksen rocaj viska. Za Feather ziletke jih kupi preko ebay-a bojo verjetno ceje, so pa kolikor vem vse original.

Re: Pozdrav

Objavljeno: 03 Okt 2017, 20:25
Napisal/-a vostok
Pozdravljen!

Kot je že miha napisal, 37c, ker hitro dobiš vse v kompletu in takoj začneš. V kolikor se ti ne mudi zelo, je tudi Maggard zelo dobra izbira. Odkar sem "pogruntal" poravnavo britvice se z njim še nisem slabo obril, je pa moje mnenje pristransko, ker Merkurja 37c še nisem preizkusil.
Glede vintage brivnikov je pa tako, da z Apollo Ben Hur-jem dosegam še boljše rezultate, kot z Maggardom, je pa cena PRECEJ (10x) višja in jo sama razlika v kvaliteti britja težko upraviči.
Še to, ker začenjaš s slantom; brij se zelo na rahlo :)

Lp in srečno roko pri odločitvi!

G

Re: Pozdrav

Objavljeno: 03 Okt 2017, 20:42
Napisal/-a lev
Ja sem danes naročil Maggard slant. Po vseh prispevkih se mi nekako dopade, cena je privlačna, upam pa da bo britje tudi. Hvala za nasvete, še posebej za zadnjega. :D
Počakam poštarja in potem vidmo.
Lp

Re: Pozdrav

Objavljeno: 12 Okt 2017, 09:05
Napisal/-a G_man
Pozdravljen,

uf, šele zdaj sem videl tole temo. Čeprav si že naročil Maggarda, ti lahko odgovorim na vprašanje o Rockwell-ih, imam namreč oba.
Sta praktično identična, tudi britje je izredno podobno. Nekateri celo pravijo, da 6c boljše drsi po koži (meni se ne zdi boljše, mogoče drugače, daje pa isti rezultat). 6C je tudi malenkost lažji, zaradi česar je primernejši za začetnika, čeprav sta oba težka. Če upoštevaš še ceno, je odgovor jasen :) Ampak če vprašaš mene, brijem se s 6S :) 6C je pa rezerviran za teren, ker je manjša škoda, če ga zgubim.

Je pa po moji oceni to eden najboljših (če ne najboljši) brivnikov, kar sem jih sprobal, pa sem jih sprobal res veliko.

LP

Re: Pozdrav

Objavljeno: 12 Okt 2017, 09:45
Napisal/-a lev
Bom s časom videl ali me zamika in si ga privoščim, bi znalo bit, da ja. Sem pa dokler čakam na pošiljko poskusil britje s kitajskim RiMei za 4,50€. Oklal se nisem, obrit sem, ni pa to tisto kar pričakujem za prihodnost. Seveda vem, da izkušenj še nimam in mogoče ni vsega kriv brivnik. :)