Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 17 Sep 2016, 14:15

Hm..zanimivo se sliši miha ampak ta učinkovina skoraj sigurno ni kapsicin...poskusi se pošpricati s policijskim pepper sprejem pa boš videl da ni ravno prijeten občutek
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5686
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a miha » 17 Sep 2016, 18:40

Ne, bo kar drzalo ;).. spodaj kopiram iz wikipedie

Capsaicin is used as an analgesic in topical ointments, nasal sprays (Sinol-M), and dermal patches to relieve pain, typically in concentrations between 0.025% and 0.1%.[37] It may be applied in cream form for the temporary relief of minor aches and pains of muscles and joints associated with arthritis, backache, strains and sprains, often in compounds with other rubefacients.

It is also used to reduce the symptoms of peripheral neuropathy such as post-herpetic neuralgia caused by shingles.[37] Capsaicin transdermal patch (Qutenza) for the management of this particular therapeutic indication (pain due to post-herpetic neuralgia) was approved as a therapeutic by the U.S. FDA,[38] but a subsequent application for Qutenza to be used as an analgesic in HIV neuralgia was refused.[39]

Although capsaicin creams have been used to treat psoriasis for reduction of itching,[37][40][41] a review of six clinical trials involving topical capsaicin for treatment of pruritus concluded there was insufficient evidence of effect.[42]

There is insufficient clinical evidence to determine the role of ingested capsaicin on a variety of human disorders, including obesity, diabetes, cancer and cardiovascular diseases.[37]
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 17 Sep 2016, 18:46

Sem preračunal koncentracijo kapsicina....čisti kapsicin ima na Scovillovi lestvici okoli 15.000.000 enot, se pravi, jih imajo te kreme od 3.750 do 15.000....enostavneje je da se namažeš s Tabascom in še malo niva kreme čez :p
Mogoče sem pa dobil kakšno slabo idejo :lol:
If you don´t have a razor, make one

GilletteBBoy
Prispevkov: 9
Pridružen: 28 Avg 2016, 12:58

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a GilletteBBoy » 18 Sep 2016, 09:55

Imaš prav @Puskin. Mislim da bo res bolje, da začnem s kakšnimi nežnejšimi sortami in sproti pridobivam izkušnje. En grmiček nage pa vseeno pride v poštev :P . Glede paprike tudi ne bo problem, saj je imamo vsako leto (pre)več (po mojem mnenju, ne maminem) :lol:

Tole o analgetskih lastnostih se sliši zanimivo.

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 18 Sep 2016, 10:33

Zgleda imaš enak problem kot pri nas doma..vsako leto več zelenjave :D vse lepo in prav dokler meni ni treba nekaj neizmerno pomagat pri predelavi...sem si našel svojo nišo (čiliji) in se tam ustavil
If you don´t have a razor, make one

Puskin
Prispevkov: 1152
Pridružen: 03 Dec 2014, 12:43

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a Puskin » 18 Sep 2016, 12:22

Kapsaicin pomaga pri marsičem.
Ja Miha kr resno...Recept je sila preprost, vzameš najmočnejši čili ki si ga upaš, si ga zatlačiš v usta. Vseskupaj z zobmi zmelješ in pogoltneš. Pekočina v ustih je zanemarljiva v primerjavi s šokom ki sledi! :twisted:
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 18 Sep 2016, 15:02

Puskin a se ti je že kdaj kolcalo zaradi feferona?
If you don´t have a razor, make one

Puskin
Prispevkov: 1152
Pridružen: 03 Dec 2014, 12:43

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a Puskin » 18 Sep 2016, 15:12

Meni se še ni, a se je kolegom. Jaz samo par minut nisem vedel kaj bi sam s sabo. :D
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 18 Sep 2016, 15:14

hahaha :D zaenkrat jaz takih namenov še nimam
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 15 Okt 2016, 15:55

Kar nekaj časa je že minilo od objave tele teme in od takrat mi je uspelo že vse čilije predelati v omake :D Obe omaki sta letos zelo okusni in veliko boljši od lanske serije... Ena je narejena na osnovi domače vrste feferonov (potomci bolivian rainbow) v kombinaciji s kisom, suhimi slivami in čokolado, druga pa je le na hitro pogreta mešanica čilijev Chocolate Bhut Jolokia, Naga Jolokia, Habanero in Moruga Scorpion. Sednja je bila skuhana ravno danes in je res konkretno pekoča + zelo lepo paše k različnim sirom, sploh k feti :D
IMG_20161015_153523.jpg
IMG_20161015_153523.jpg (69.91 KiB) Pogledano 4029 krat
Leva steklenička vsebuje mojo najbolj pekočo omako do sedaj
IMG_20161015_105243.jpg
IMG_20161015_105243.jpg (148.67 KiB) Pogledano 4029 krat
If you don´t have a razor, make one

Odgovori