sesalnik Miele

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Odgovori
Bajkman

sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Jan 2014, 08:00

Partnerki se je pokvaril sesalnik Moulinex, česar sva se pravzaprav oba razveselila, saj je bilo jasno, da bo treba kupiti nov sesalnik. :D Moulinex ni nikoli dobro sesal, bil je neroden in nepraktičen, vrečke pa se je težko dobilo.
Miele blagovna znamka mi je splošno znana, a z njo do sedaj nisem imel izkušenj. Vedel pa sem, da je to premium kvaliteta, da je bela tehnika dizajnirana za 15 let + 15 let zagotavljanja rezervnih delov = skupaj 30 let delovanja (v nasprotju z 7 let + 7 let zagotavljanja delov pri ostalih znamkah). 80 % vseh delov je narejeno v Nemčiji in tudi sestavljeno je v Nemčiji. Ostalih 20 % je delov je narejeno v Romuniji in Češki, kot so kaka tesnila, cevi pralnih strojev itd.. Torej tukaj ni nikjer zloglasnega Made in China, razen izjema, Sesalniki serije S6, ki pa so narejeni in mišljeni za azijski trg.
Cena izdelkov je višja, za kvalitetne sestavne dele, razvoj, testiranje je pač potrebno seči v žep. Pralni stroji stanejo od 870 EUR dalje, v Nemčiji pa so še nekaj cenejši.

Da se vrnem na sesalnike, potrebno se je bilo odločiti, kaj kupiti. Imel sem izkušnje tremi Vorwerk sesalniki, ki naj bi bili oh in sploh. A ti nesrečni Vorwerki nimajo nobene sesalne moči. Pri dveh sem vse odprl, dal nove filtre in vrečko, ker sem bil prepričan, da je vse to zabasano, a sesalnega učinka ni in ni bilo. Avtomobila praktično nisem mogel dobro posesati, da ne govorim kako je to nerodno in težko. Če pomislim še na ceno, ki je neke vrste skrivnost, je jasno, da bi bil nakup zelo zgrešen. Po domovih hodijo neki Vorwerk trgovski potniki in ti ga želijo prodati za 1800 EUR z vsemi nastavki, katerih sicer potem nihče ne uporablja. Če zaradi visoke cene ne pokažeš interesa, trgovski potnik ekskluzivno za tebe omogoči 200 EUR popusta, hahaha. :lol: Če se ti zdi še vedno preveč, je tu že novih 200 EUR. Verjetno bi potem bilo še dodatnih 200, torej "samo" še 1200 EUR, čeprav je že 1800 EUR izredno ugodno. Ponudba da se ji ne da upreti. :lol:
Ampak zakaj pa te Vorwerk sesalnike ne dajo normalno v trgovine na police? Odgovor je enostaven, tam bi bili v konkurenci z ostalimi sesalniki, ki stanejo minimalno 5x manj, obenem pa so bolj praktični in ne boste verjeli, sesajo bolje. :D Če je cena sesalnikov Vorwerk pri nas pretirana, presodite sami tukaj
Slika
in tukaj. V zraku je čutiti nateg! V vaše dobro resnično upam, da sem vas odvrnil od eventuelnega nakupa Vorwerka, če pa si ga res želite, ga kupite v tujini, deležni boste bolj poštene cene. Še nekaj bi omenil, sodelavki od partnerke se je Vorwerk pokvaril. Cena popravila: 350 EUR.. :o :oops: Pa mater, saj ni avto. 8-)
Nekaj let nazaj sem sesal tudi s Kirby-jem, ki je še dražji. Ne spomnim se točno kvalitete sesanja, a vem da me ni prepričal.

Ker Vorwerk in Kirby pri zdravi pameti ne prideta v poštev, sem pomislil na Miele. Pozanimala sva se za cene, ki so se izkazale za zelo sprejemljive. Od 200 EUR dalje, Serija 2000 celo samo 140 EUR.
Serija 8, ki je najbolj izpopolnjenja, pa stane od 220 EUR dalje. Višji kot je model, več nastavkov vključuje, cena pa je nižja, kot če bi kupil osnovni model + nastavke posebej. Ker je v igri precej parketa in trdnih tal, je bila odločitev lahka: Miele serije 8 ki vključuje tudi krtačo za parket. To pa je S 8310 Parkett & Co. po ceni 260 EUR. Dobila sva tudi 10 % popusta. 234 EUR pa je precej manj kot popravilo Vorwerka, s tem da se izkaže, da je Miele boljši sesalnik.

Ker sem zelo radoveden, sem ga takoj natančno pregledal, testiral.
Po slabem mesecu uporabe Miele sesalnika lahko samo rečem, da je res vreden svojega denarja. Sesalna moč je odlična, krtača teče gladko, da se jo zviti v vsak kot, ostali nastavki so pod zelo praktičnim pokrovom, kabel navije ko keks, okrog ima gumast okvir, da se ob udarcu ob pohištvo nič ne poškoduje. Moč se enostavno uravnava z dvema gumboma in praktično nikoli ni potrebno dajati na maksimalno moč, ker sesa res močno. Zaradi dobrega tesnenja in kvalitetnega motorja je izkoristek na nivoju. Lahko se da tudi ogljeni Pravi HEPA filter, če je potreba. Vrečka je sestavljena iz 9 filtrirnih plasti, sredi pa ima lamele, ki ves čas plapolajo, s tem preprečujejo kakemu večjemu predmetu, da bi udaril v tla, ali ostremu predmetu, recimo žeblju, da bi predrl vrečko. Obenem pa se vrečka polni enakomerneje s smetmi, kar je seveda veliko bolje, kot da se smeti v vrečki nabirajo samo čisto pri filtru za vstop zraka proti turbini. Všeč mi je tudi, da ga lahko dvignemo za cev in nosimo s sabo. Prednost tega načina vidim pri sesanju stopnišča.

Sesalnik močno priporočam. Naredim jim še nekaj reklame. :D

LP

Edmond Dantes
Prispevkov: 173
Pridružen: 02 Nov 2013, 13:20
Kraj: Château d'If

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 12 Jan 2014, 10:52

Ker sem sam 7 let prodajal Vorwerk sesalce, zadevo kar poznam. Močno dvomim da je omenjeni Miele globinski sesalec. Izgleda popolnoma navaden in če to tebi odgovarja, OK. Pri Vorwerku ni potrebna takšna sesalna moč kot pri sesalcih na bencinski črpalki, saj ima praktično vsak priključek svoj motor, ki opravlja svojo funkcijo. Naprimer, priključek za globinsko čiščenje ima svoj motor, ki poganja krtače, ki se vrtijo, če se prav spomnim s 6000 obratov na minuto in na vsak obrat krtače še 2 x klofnejo ( stepajo ). Torej ti priključek za globinsko čiščenje tepih sklofa, prah se dvigne v zrak in sesalec ga potem posesa v vrečko. Vsekakor je Vorwerk absolutno predrag sesalec. Vendar, če ga uporabljaš za stanovanje, hišo, je TOP. Moraš pa vedeti katere priključke potrebuješ. Če bi kupoval sam, bi kupil samo električno metlo, ki je že osnova in priključek za globinsko čiščenje. Vse ostalo je zame osebno nepotrebna šara. Včasih, ko sem še sam prodajal Vorwerk ( 1999-2006 ), si pri priključku za globinsko čiščenje lahko dodatno kupil tudi krtače za suho pranje tepihov, ki so zame osebno brez veze. Danes so baje da že avtomatsko zraven in jih pač moraš kupiti, je pa seveda cena kar višja. Skratka, Vorwerk je še vedno TOP sesalec, vendar bi ga sam kupil tam, kjer si slikal izložbo. V italiji, Avstriji priključke izbiraš sam, pri nas ti precej nepotrebne šare '' uturijo '', ki se potem valja po omarah, dokler se ne izgubi. Cena je pa precej višja. Tudi potrošnji material ( filtri, vrečke, osvežilci zraka... ) so precej cenejši v tujini.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5724
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a miha » 12 Jan 2014, 21:15

uf Bajkman, to ti je pa tako udarna tema da je kar forum sesula (Sala, nedostopen je bil zaradi nadgradnje),

zanimiv prispevek, tako kot vedno si se poglobil v stvar... mi smo imeli rpej Vorwerk in sedaj Miele :D :D ... moja izkusnja je sledeca.. Vorwerk je bil dober, vsekakor se mi pa zdi predrag, sem mislil (ko sem starega pokvaril) novega a me je ta sistem z visokimi cenami in "skrivnosmi" odvrnil, ce bi vedel da so v italiji cene kot jih kazes na sliki bi verjetno sel tja kupiti,.. no ker mso rabili sesalec smo sli v BigBang in takrat kupili Miele house & Co 5000 od 500-2200W in dela super, je relativno tih, in dobro cisti,.. ima dolgo harmonika cev in dolgo kovinsko cev tako da imas dolg radij ciscenja, kabel potegne noter za salo, ne d ase moras malo da ne z njim pogovarjati da ga potegne, skratka dela kot naj sesalec bi delal :) ... kar mi ni vsec pa je da ima zelo majhna kolesa ki se (kar me najbolj cudi) zatikajo ob lasten kabel, nima kontaktov za globinsko krtaco (lahko dobis samo tak oki jo poganja sesalni zrak), harmonika cev se nam je malo ze unicila (v 3 letih)... ampak kot receno overall gledano Miele dobro dela :)
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 13 Jan 2014, 05:38

Moja je v prejšnjem stanovanju Vorwerk 136 uporabljala 5 let, in tudi pravi, da slabo sesa. In da je Miele čisto nekaj drugega. Vorwerk imamo tudi pri starih starših, kjer sem zelo pogosto, mislim da sem največkrat sam z njim sesal. Prav tako so ga imeli pred leti starši od bivše (verjetno ga imajo še :D ).
Načeloma rad ponovno premislim in dopuščam možnost, da kaj ni šlo dobro, da morda ni pravi model itd.. Pač, rad se poglobim.
A da je Vorwerk dober sesalnik, pa mislim da me ne prepriča nihče. Kar sem videl, občutil, mi je zelo neuporabno - nerodno in slab sesalni učinek, kljub omenjeni stepalni krtači. Avtomobil sem poizkusil posesati samo enkrat, in sem bil prav jezen. Pa čeprav sem načeloma vztrajen in imam vsaj do določene mere mirne živce.

Če se šteje za globinski sesalnik tisti s stepalno krtačo, je res da je ta model Miele-ta nima. Vendar, kot pravi @miha, se jo lahko dokupi ali pa kupi tak Miele, ki jo že ima v kompletu. Res je, da jo poganja sesani zrak, ampak ko sem poizkusil, mi je bilo jasno da funkcionira. V tem primeru skoraj ni potrebe po električni, saj je s tem povečano tveganje za odpoved. S to krtačo torej Miele postane globinski sesalnik? Res nisem nikoli razumel tega izraza.

Lahko se kupi običajen Miele, ki ima električno gnano stepalno krtačo.

Obstaja tudi "ročni Miele" po sprejemljivi ceni, a meni ta način nikakor ne ustreza. Verjetno pa se ga po vseh parametrih lahko uvršča med "globinske" in ima izjemno sesalno moč.
Pa še video (malenkost drugačnega modela):
http://www.youtube.com/watch?v=Oh7jCsQSrqo

Všeč mi je, da je vsaka podrobnost zelo premišljeno narejena, zato so sesalniki izredno praktični.

Primorec
Prispevkov: 475
Pridružen: 24 Okt 2013, 07:19

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Primorec » 13 Jan 2014, 08:03

Tudi mi imamo vorverk, pred cca 15 leti smo ga kupili od trgovskega potnika, bil je pregrešno drag. Je strahovito težak in neroden za uporabo tako da ga uporabljamo le z priključkom za stepanje preprog in kavčev..Pred parimi leti smo kupili še vodni po načelu bigger=better in seveda dražje je boljše pa smo se tudi tam ušteli in zadevo do sedaj uporabili le parkrat za avto, jogije in kavče, pa ima že wow kolesca spodaj :shock: . Sem videl pri kolegu zadevo iz tv prodaje, vodni, majhen sesalec s katerim je igraje popucal vse...Ker imamo psa me prav zanima kako hitro bi naprimer roomba crknil..

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5724
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a miha » 13 Jan 2014, 08:47

mah tile Roomba pa meni niso prevec vsec, to v najboljsem primeru pometa, pa se to potem za sabo pusti spuro ce pride na malo visji robnik (kabel, tepih), smo ga imeli oz ga se imamo na posoji ze kaksno leto samo je kar na polici, ce je kaj res umazano 8ala seme od ptica ki ga ven mece) gre pa to se 2 metra naokoli ko s svojo vrtljivo krtacko (verjetno za vogale) premece...
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
Andraz
Prispevkov: 59
Pridružen: 24 Nov 2013, 23:09

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Andraz » 13 Jan 2014, 10:36

Mi imamo vorwerka že več kot 15let in sesa bolje kot katerikoli novi sesalec, ki smo ga kupili. Je res, da je za manjša stanovanja malo nepraktičen in za nekatere pretežak vendar pa posesa kot za šalo sploh če kadar pes spizdi v bajto in se malo povalja po tepihu. Ne vem kako je z novejšimi vorwerki in cenami, vendar ta stari, ki ga imamo se je sigurno poplačal. Kar se pa cen tiče je pa tako kot z britjem v tujini je seveda ponudba večja in boljša.
Lp
A

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: sesalnik Miele

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 13 Jan 2014, 14:33

Takole, tudi sam sem skoraj doktoriral pri nakupu sesalca ampak sedaj imam pa optimum za moje pojme.
Philips fc9174, 2,2kW, 500W sesalne, vrečka in pa pralni HEPA filter na izpuhu. Cena je ravno še sprejemljiva za okoli 200€, vse kar je več je za moje pojme nateg.

Prej sem imel pa Hooverja brez vrečke (neka ciklon kaseta) in je bil katastrofa, ker se je filter zabil po 2-3 sesanjih. Sedaj pri Philipsu imam poceni sBag vrečko, sesam lahko ostanke ometa pa potem še cel mesec po stanovanju pa je še vedno ubijalska sesalna moč.

Skratka zame je optimum vrečka + motorni filter + HEPA na izpuhu, in to za <200€.

Odgovori