Vrsta z amnezijo

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Odgovori
Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov: 1229
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a G_man » 29 Mar 2018, 23:26

Čeprav sem še relativno mlad, sem že star. To vidim po tem, da me je začela zanimati zgodovina. Ampak ne ta, nedavna, ampak tista, predantična, če se lahko tako izrazim.

Najprej bi povedal, da vse, kar bom napisal v tem postu, temelji na dognanjih drugih ljudi. Vse kar bom poskušal narediti jaz, je povzetek informacij, ki sem jih zbiral tekom zadnjega leta.

Predpostavka, ki jo bom v tem postu razvijal (in ki je sicer last Grahama Hancocka in drugih) je ta, da smo vrsta z amnezijo. Pozabili smo na civilizacijo, ki je živela pred nami in ki je bila tehnološko visoko razvita – morda na drugačen način, ampak jo je nekaj nenadoma, pred cca. 12500 leti, izbrisalo iz obličja zemlje. Takrat smo začeli znova, kot otroci, brez spomina o tej mogočni, verjetno globalni civilizaciji.

Moje zanimanje za to temo se je seveda začelo z Gizo, kjer stojijo tri piramide. Megalomanske zgradbe, ki so prestale zob časa, potrese in druge ujme in se nam posmehujejo v obraz, saj še danes ne vemo, kako so nastale, niti kdaj, niti kdo jih je zgradil in od kod vso znanje, ki je v veliki piramidi zakodirano.
Nisem še bil v Gizi, nameravam iti. Baje so piramide tako kot seks, lahko bereš o njem, lahko pogledaš slike ali video, ampak zares ga lahko izkusiš samo v živo.  Če že koga muči, kaj je tako posebnega na teh piramidah in zakaj pravim, da ne vemo o njih ničesar, kljub temu, da akademiki trdijo drugače, bom takoj razjasnil. Pa bom najprej začel s tem, kar nam o piramidah v Gizi pravijo zgodovinarji in egiptologi. Osredotočil se bom na veliko, oz. Khufu-jevo piramido: to piramido naj bi zgradili egipčani cca. 2500 let pred našim štetjem. Faraon Khufu bi jo naj želel za svojo grobnico, i bi mu omogočala lažji prehod v večno življenje. Sprva je veljalo, da so piramido gradili sužnji, vendar so zgodovinarji to teorijo zdaj opustili, saj v starem kraljestvu egipta domnevno sužnjem sploh ni bilo. Piramida je visoka 147 metrov in vsebuje cca. 2.3 milijona kamnitih blokov, težkih od 2.5 pa vse do 15 ton. Egipčani so kamne prevažali iz okoliških kamnolomov, granitne kamne, ki so vsebovani v prostorih, kot so grand gallery, queen and kings chamber, pa bi naj prepeljali vse iz Aswan-a, ki leži kar 900 km južneje od Gize! Kamne naj bi obdelovali z bakrenimi dleti in žagami. Akademiki prav tako trdijo, da nekih večjih skrivnosti glede piramide več ni in da vemo, kako je potekala gradnja.
Mogoče je vse to res, saj to vendar govorijo akademiki, ampak dejstvo je, da kadarkoli se kak gradbeni inženir, ali kdor koli drug odprte glave, odpravi na izlet v Gizo, pride domov z veliko več vprašanji, kot odgovori. Pa začnimo. Prav nobenega dokaza ni, da je piramida res grobnica. Nikoli niso v nobeni našli mumije. V prostoru Kings chamber je sicer velika škatla/sarkofag iz rdečega granita, ampak ni pokrova, ni nobeih darov ali inskripcij, ki bi kakorkoli namigovali, da gre za krsto. Pravzaprav je ta sarkofag narejen tako precizno, da bi z današnjo tehnologijo predstavljal izziv (predvsem površina in kot notranjih ploskev).
Slika

Dalje, piramida je poravnana na pravi sever s točnostjo 0.05 stopinje. To ni magnetni sever in za določiti dejanski sever rabiš znanje astromonije ter prav posebno motivacijo, da vložiš ves ta trud, ki je potreben za takšno točnost poravnave. Obdelovanje kamnov z bakrenimi dleti in žagami? Morda za apnenčaste bloke, ampak granit je trši od bakra! Na drugi strani, če so nekateri pokazali, kako lahko z bakreno žago, vodo in peskom žagaš apnenec, je to delo zelo zamudno in naporno, piramida pa je zgrajena iz 2.3 milijona kamnitih blokov. Ob kalkulaciji hitrosti žaganja in razpoložjive delovne sile, hitro ugotovimo, da bi piramido morali delati še danes! Saj bi sicer morali v dveh minutah kamen obdelat in ga postaviti na svoje mesto!
Zdaj pa še nekaj stvari o katerih se ne govori pogosto: Piramida nima 4 stranic, ampak 8, vidne so samo iz zraka na pomladno in jesensko enakonočje.
Slika

Če okrog piramide naredimo obod in številko pomnožimo s faktorjem 43200 , dobimo obseg zemlje! Če ta obod peljemo še čez vrh piramide, dobimo obod severne polobe, prav tako zmanjšan za faktor 43200. In ta faktor ni kar naključna številka, ampak ima pomembno vlogo. Velika piramida je za nameček natančno postavljena na epicenter geografske mase zemlje!

Kako so lahko vse to vedeli? Kako so lahko tako precizno zgradili piramido? Če se samo malo zakalkuliraš pri vznožjo, se cela simetrija podre. Vsa ta dejstva kažejo na to, da je veliko piramido zgradila bodisi zelo napredna civilizacija, ki je živela pred egipčani in so jo egipčani preprosto nasledili, ali pa so egipčani v starem kraljestvu nasledili neko znanje, ki se je kasneje izgubilo. Namreč znano dejstvo je, da kvaliteta gradnje piramid v Egiptu s časom upada, ne pa raste, kot bi bilo logično. Še eno zanimivo dejstvo je, da je Giza polna podzemnih tunelov, na ploščadi pa je cel kup sledi krožnih žag in vrtin, ki namigujejo na tehnologijo, ki je te kamne rezala in vrtala z izjemno lahkoto.
Slika
Slika
Slika
Slika

Okej, dovolj o piramidah. Pred piramidami stoji tudi sfinga, varuh Kafrejeve piramide in dokaz, da je delo na tem platoju res last dinastičnega egipta, saj ima sfinga glavo faraona. A pa ta dokaz res pije vodo? Če pogledamo sfingo, je glava neproporcionalna telesu. Zelo logično se zdi, da so egipčani sfingo nasledili in iz levje glave, ki je bila najbrž močno erodirana, preprosto izklesali svojo. Zdaj pa pride glavna anomalija, ki jo zgodovinarji in egiptologi radi kar malo spregledajo. Sfinga je izklesana iz enega glomaznega kamna tako, da je okrog sfinge izkopan ogromen jarek. Sfingo tako sestavlja kip in stranice. Material vmes je bil v obliki monolitov uporabljen za gradnjo sfinginega templja. Anomilja je ta, da so na stranicah sfinge vidni znaki vodne erozije, ki niso vodoravni (kot pri stoječi vodi recimo), ampak navpični! To se lahko zgodi samo ob velikem in dolgotrajnem deževju, ki traja čez obdobje 100 let ali več. V Egiptu takega obdobja v zadnjih 6000 letih ni bilo!! Dragi moji, sfinga je zelo verjetno starejša, kot ji pripisujemo. Zadnji kandidat za tako deževno obdobje v Egiptu je konec zadnje ledene dobe cca. 12800 let nazaj...
Slika

Odgovor takrat glavnega egiptologa, Zahija Hawasa, je bil, da ni šans! Sfinga kljub dokazom erozije ne more biti toliko stara in to zato, ker nismo našli nobenih drugih dokazov o gradnji tako velikih skulptur iz tistega časa. Ampak ta argument je že kaj nekaj let ničen, saj so leta 1996 v Turčiji odkrili Gobekli Tepe. Gre za (predvidoma) monolitsko svetišče, ki je sestavljeno iz ogromnih monolitskih kamnov oblike T. Datirano je na 9000 let pred našim štetjem.
Slika
Slika
Odkopanega je zaenkrat šele peščica, ampak že to kaže na veliko znanje ljudi, ki bi takrat po klasičnem modelu morali bit lovci in nabiralci. Gobekli tepe je bil namerno zasut, kar namiguje na to, da je bil narejen, ali v nekem obdobju predviden, kot časovna kapsula. Kdo so bili ljudje, ki so zgradili Gobekli Tepe, od kod jim znanje? V arheoloških najdiščih pred tem datumom ne najdemo ničesar! Kako se lahko takšno gradbeno znanje (in znanje kmetijstva, ki se tukaj prav tako nenadoma začne) pojavi kot strela iz jasnega? Od kod delovna sila za gradnjo tako velikega svetišča? Lovci in nabiralci tega znanja nimajo. Prav tako nimajo razpoložljive delovne sile, saj so vse moči usmerjene v preživetje.

Nadaljevanje sledi...

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5757
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a miha » 30 Mar 2018, 15:57

vsekakor zanimivo branje :),.. razlaga je ze skoraj na meji verjetnosti, oz vsaj navkljub mnenjem egiptologov.
britev.si ruleeees :)

Puskin
Prispevkov: 1161
Pridružen: 03 Dec 2014, 12:43

Re: Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a Puskin » 30 Mar 2018, 19:12

Super branje... A le glej, da te ne bo žena tako kot mene obtožila, da sem nagnjen k zarotam... Pa samo zato, ker verjamem kar vidim in ne verjamem tistemu kar učijo po šolah... :lol:
Ne zavrzi dejstva, da je svet poln piramid.
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2472
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a olly » 30 Mar 2018, 20:15

Tudi jaz sem užival ob branju, čeprav sem se s to tematiko že precejkrat srečal.

Ne poskušam si razlagati dejstev, ki jih navajaš, ker se zavedam, da o pravi resnici lahko le ugibamo.

Veselim se nadaljevanja!

Uporabniški avatar
stick
Prispevkov: 24
Pridružen: 20 Mar 2018, 14:10
Kraj: Velenje

Re: Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a stick » 30 Mar 2018, 21:06

Tudi jaz sem se že veliko zanimal in bral o teh stvareh. Torej sem tudi jaz star, čeprav sem še relativno mlad :D
Meni je najbolj zanimivo dejstvo, da nikjer ni možno zaslediti slik/hieroglifov o piramidah. vsepovsod se vidijo Horus, Ra, Anubis....
Nikjer nič o gradnji piramid.
predvidevam.. če bi stari egipčani zgradili piramide, bi bilo vsaj nekaj poslikav o tem. Če pa bi piramide že bile tam pred njimi pa bi vseeno nekje bilo vsaj nekaj malega o tem.. V bistvu ne vemo nič. In zakaj bi graditelj piramid šel tako daleč da bi prikril vse sledi o tem kaj predstavljajo, kdo jih je gradil, čemu, kdaj.. Prav nič..
Mogoče bom pa kdaj znal astralno potovati skozi čas in si bom ziher šel to prvo pogledat :lol: :lol:
Veselo britje :D
Nejc

Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov: 1229
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Re: Vrsta z amnezijo

Odgovor Napisal/-a G_man » 30 Mar 2018, 22:02

Me veseli, da vam je tema všeč. :)

@miha: res je, da egiptologi nasprotujejo takšnim domnevam. Pa ne samo to, če je kateri od njihovih stanovskih kolegov raziskoval v tej smeri in bog ne daj, kaj objavil, so poskrbeli, da je bil ob vsa raziskovalna sredstva in mu očrnili ime. Zakaj takšno vedenje? Hja, veljaki v tej branži so svojo kariero zgradili na teh dejstvih. Ne gre samo za doktorate, ampak za službe, učbenike, pogodbe z založniki. In zdaj pridejo neki geologi in trdijo, da je Sfinga starejša?? In to njim, ki so eminenca na tem področju? :)
Ampak žal ima mnenje geologov v primeru sfinge večjo težo. John Anthony West, ki je eno največjih imen na strani "alternativne egiptologije" se je zelo slikovito izrazil: pri vprašanju sfinge gre za kamen in vodne erozijske vzorce! Mnenje egiptologov in zgodovinarjev v tem primeru velja isto, kot mnenje proktologov! :D

@puskin: svet je res poln piramid in predvsem megalitskih zidov, ki velikokrat stojijo pod "modernejšimi zgradbami". Odličen primer tega je Machu Picchu. O tem se vsekakor nameravam še razpisati v nadaljevanju. Takrat menim, da bom tudi @miha prepričal :)

@olly: ja, to je pa problem. Prave resnice res ne bomo nikoli poznali - preveč sledi manjka. Je pa pomembno, da se potencialen obstoj te izgubljene civilizacije pokaže in čim bolje razišče, ker skriva za nas veliko pomembnih naukov! Tudi o tem bom še razpravljal :)

@stick: vse kar so našli od poslikav ali hieroglifov v in na piramidah, je kakšna osamljena kartuša faraona. In na podlagi teh, so jih egiptologi tudi pripisali določenim faraonom. Če mene vprašaš, je to isto, kot da naša civilizacija izgine in nekdo čez 500 let najde podzemno železnico v Parizu in reče: ta podzemni kompleks je zgradila skupina ljudi, ki so se imenovali Wu-tang-clan! Našli smo njihov logo v enem od tunelov! :lol:
Drugače so menda izkopali ostanke barak, ali karkoli že in orodja delovne sile. Tako da verjetno je nek gradbeni projekt na piramidah potekal v času starega egipta 2500 let BC. Ampak lahko gre samo za kakšno obnovo. Še enkrat: ne moreš z bakreno žago žagati granita. To je tako, kot bi s papirnatim nožem poskušal narezati kruh. Trših materialov pa niso poznali, oz. jih nismo našli. Res je zanimivo, da Egipčani, ki so zapisali o vsem vse, o piramidah ne povedo ničesar! Prav tako ničesar o sfingi. Ampak to pomanjkanje zapisov in inskripcij na piramidah še bolj govori v prid temu, da so starejše. Namreč, vse zgradbe, ki bi domnevno (po mnenju alternativne zgodovine) naj bile zgrajene pred dinastičnim egiptom, imajo drugačno arhitekturo. Zgrajene so iz ogromnih monolitskih blokov. Prav tako nimajo nobenih ornamentov in detajlov. Kot da tistim ljudem to ni bilo pomembno. Še en zelo dober tak primer je tempelj Osirion. Stoji sredi Gize, ampak je povsem drugačen od ostalih dinastičnih templjev. Brez inskripcij, samo ogromni monoliti. Egipčani sicer nikoli niso gradili na takšen način.

Odgovori