Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
...pa kečap?
britev.si ruleeees 

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
zahvala @bregargasper@ju za pošiljko demo omake (demo?, za eno leto bo dovolj) in semenk za naslednjo sezono...juhuuuuuuuu....
....

...is a good man without a good knife really a good man ?
- bregargasper
- Prispevkov:563
- Pridružen:22 Jun 2016, 22:37
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Meni lahko taka flaška traja kakšen teden ali dva :p ali pa tudi manj
pozabil sem ti dodati semena šibkejših čilijev če bi se odločil za kuhanje omake
še vedno se da vse zmenit...
recept je bil pa letos hmmmm.....malo po občutku malo pa na oko :p sestavine so: čebula, česen, čiliji, jabolčni kis, vinski kis, suhe slive, rjav sladkor, sol in pa pelati (mogoče bi jih bilo lahko nekaj več, da bi omaka lepše tekla)


recept je bil pa letos hmmmm.....malo po občutku malo pa na oko :p sestavine so: čebula, česen, čiliji, jabolčni kis, vinski kis, suhe slive, rjav sladkor, sol in pa pelati (mogoče bi jih bilo lahko nekaj več, da bi omaka lepše tekla)
If you don´t have a razor, make one
- bregargasper
- Prispevkov:563
- Pridružen:22 Jun 2016, 22:37
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
še en pekoč update
čiliji Chocolate Naga Jolokia se pridno sušijo na radiatoju

If you don´t have a razor, make one
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
.. to sem danes dobil,.. ce prav razumem 3 razlicni (ali pa vsaj 2 razlicna) ta mali verjetno tista cokoladna varianta chillija
..
saj ne vem ali bi probal

saj ne vem ali bi probal

britev.si ruleeees 

- bregargasper
- Prispevkov:563
- Pridružen:22 Jun 2016, 22:37
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Kar pogumno miha
po izgledu je lahko oni mali sorodnik s habanero feferoni...ne izgleda pa ravno zrel če je res čokoladna vrsta

If you don´t have a razor, make one
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Jaz sem prepražil čebulo, dodal habanero, posolil, še malo pražil, potem pa vse skupaj nadeval v kozarček in obilno zalil z olivnim oljem. Ni bilo slabo!
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
bom ko bo čas in če bo kaj zrastlo pobrskal po netu .. da kaj sčaram še jaz 

britev.si ruleeees 

Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Olly, brez zamere...prepričan sem, da si naredil/ popražil čudovito omako, pa vendar...v olivno olje se daje izključno in samo čisto! suhe čilije, feferone ali karkoli že. Baje lahko začnejo gniti...pol mamo pa lahko začaran krog kake straniščne školjke in lavorja na sporedu.