Evo vam malo glasu pondolgem času in zanimiv postroj

Santoku ali gyuto. S tema dvema ne moreš falit jaz imam yoshida hamono kurouchi santoku (verjetno najcenejši santoku pri ostrem robu) in sem zadovoljen 300 na uroolly napisal/-a:Uf, kakšna zbirka![]()
Si profesionalni kuhar?
Kateri ti je najljubši in najbolj uporaben?
Jaz se že dolgo slinim nad temi noži, vendar se kar ne morem odločiti, katerega bi vzel za domačo rabo, pa naj bi bil najbolj univerzalen, vendar vseeno najbolj primeren za razrez zelenjave.
Res je nakcenejsi kar pa nikakor ne pomeni da ni doberbregargasper napisal/-a: ↑07 Jan 2019, 08:06Santoku ali gyuto. S tema dvema ne moreš falit jaz imam yoshida hamono kurouchi santoku (verjetno najcenejši santoku pri ostrem robu) in sem zadovoljen 300 na uroolly napisal/-a:Uf, kakšna zbirka![]()
Si profesionalni kuhar?
Kateri ti je najljubši in najbolj uporaben?
Jaz se že dolgo slinim nad temi noži, vendar se kar ne morem odločiti, katerega bi vzel za domačo rabo, pa naj bi bil najbolj univerzalen, vendar vseeno najbolj primeren za razrez zelenjave.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Mogoče mi je rezilo malo predebelo in ga bom v daljni prihodnosti stanjšal, samo jeklo pa je glede ostrine vrhunsko (rad bi probal tudi jekli shirogami in aogami za primerjavo). Manjša težava za nekatere je patina, ki jo moj nož zelo hitro razvija, ga pa po vsaki uporabi spoliram na usnju in tako odstranim patino.ecofst napisal/-a: Res je nakcenejsi kar pa nikakor ne pomeni da ni doberkurouchi se pa nanasa na zakljucni videz noza-ta crni del katerega ne odbrusijo, scistijo stran in je prakticno tak kakor pride ven iz ognja
No saj glede tanjšanja nisem siguren, glede laka pa sem. Še Luka v Ostrem robu mi je eksplicitno rekel da se bo premaz z uporabo oluščil stranecofst napisal/-a:@bregargasper
Tanjsanje rezila ti odsvetujem ker vpliva na vec stvari razen ce nimas specificnih zahtev za kaj mislis noz uporabljati..patina ki se ti naredi na rezilu po uporabi predstavlja takorekoc zascitno plast jekla in "preprecuje rjavenje"-ne zarjavi tako hitro kot brez patine. In med drugim razlicna zivila puscajo razlicne madeze kar ti naredi noz unikaten in pelje svojo/tvojo zgodbo dalje.
Dvomim da je proizvajalec rezilo lakiral saj to nima nikakrsnega smisla. Ponavadi rahlo namazejo rezilo z oljem oz.necim podobnim ki sciti jeklo pred vlago in posledicno tudi pred oksidacijo. Zato pa tudi pridejo nozi s takimi tipi jekel zaviti v tisti njihov napol povoscen papir ki dodatno pomaga pri sami zasciti...