Roba iz Italije

Objave stvari ki smo jih kupili (če se le da s fotografijami)
Odgovori
Edmond Dantes
Prispevkov: 173
Pridružen: 02 Nov 2013, 13:20
Kraj: Château d'If

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 15 Nov 2013, 13:49

Meni ni všeč, saj se mi zdi kar trd in preozek. Žal sem v Acqua&Sapone slabo gledal in nisem videl Omega čopičev.

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov: 676
Pridružen: 25 Sep 2013, 23:56
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a TMB » 15 Nov 2013, 17:53

Ga namakaš pred britjem?
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Edmond Dantes
Prispevkov: 173
Pridružen: 02 Nov 2013, 13:20
Kraj: Château d'If

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 15 Nov 2013, 18:27

Kakšnih 5 minut v topli vodi. Pravkar sem se spet obril s Cella milon in milo se mi spet ni penilo kot vidim na vaših fotografijah. Nimam pojma, ali res dam premalo mila, ali premalo vode. Mogoče sem pa samo jaz tako bukov, da mi nikakor ne rata. Vzel sem skodelico in mešal v njej, pa je bilo vse skupaj en drek.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5587
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a miha » 15 Nov 2013, 18:31

mah, ti nalozi cim vec, pa ko bos nalozil se nalagaj, pol pa se malo,.. zacni mesati ni ce je pena presuha, dodaj malo tople vode, pa spet malo mesaj, ce ni nic pa se malo vode (pazi da ne prides do prevodene pene), ce bo slo vse po sreci bos na enkrat dobil eksplozijo pene :D ... aja pa roka te bo bolela :D
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov: 676
Pridružen: 25 Sep 2013, 23:56
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a TMB » 15 Nov 2013, 18:33

Koliko časa pa nalagaš milo na čopič? Včasih se zgodi, da se ti zdi, da dalj časa nalagaš kot dejansko. To pomeni, da na čopič ne dobiš dovolj mila in je potem tudi težje dobiti dobro peno. Jaz se včasih moram prav prisiliti, da še nekaj časa nalagam čopič, ker mislim da je minilo 30 - 45 sekund, v resnici pa mine samo 10 - 15. Najlažje je, če v glavi šteješ do 30, 45 ali 60. :mrgreen:

Če želiš se lahko v naslednjih nekaj dneh posnamem, ko delam peno s Cello z merjaščevim čopičem.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5587
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a miha » 15 Nov 2013, 18:38

tako , TMB je itak milo masjter, in ti bo najbolje vedel povedati,.. tabi TMB pa: ja kar posnemi se pa tukaj v eno novo, samostojno temo startaj prosim :), je bolj uporabno in lazje za najti ce kdo isce..
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov: 676
Pridružen: 25 Sep 2013, 23:56
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a TMB » 15 Nov 2013, 18:47

Evo, tukaj je kombinacija Cella + merjasec: http://www.youtube.com/watch?v=Gs7Hw6FxAk0

Bom pa še sam posnel video in objavil v posebno temo. Itak nameravam v prihodnosti zraven pisne recenzije dodati še video penjenja mila/kreme z merjaščevim čopičem in jazbečjim. Z merjaščevim bom penil na roki, kar simulira direktno penjenje na obrazu, z jazbečjim pa v navadni skledi.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Bajkman

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Nov 2013, 19:17

Pa mogoče takrat, ko daš čopič namakat, daj še malo tople vode navrh mila, da se povrhnjica lepo natopi. IN bo veliko prej čopič namiljen.

Vode pa ne dajaj preveč, da ne bo pena prehidrirana.


LP

Edmond Dantes
Prispevkov: 173
Pridružen: 02 Nov 2013, 13:20
Kraj: Château d'If

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 15 Nov 2013, 23:05

Čopič namakam cca. 5 minut v topli vodi in nato ga močno otresem in ožamem. Peno nalagam na čopič nekaj sekund, mogoče 10 sekund in začnem mešati.Potem ko vidim, da pene ni od nikoder, dam čopič na brzino pod pipo ( majhen curek ) in mešam naprej. Skratka glede na prebrano delam popolnoma narobe in premalo '' žajfe '' na čopič. Bom naslednjič delal po vaših navodilih, pa poročal. Hvala lepa za pomoč. Se priporočam tudi v prihodnje. :)

Edmond Dantes
Prispevkov: 173
Pridružen: 02 Nov 2013, 13:20
Kraj: Château d'If

Re: Roba iz Italije

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 15 Nov 2013, 23:11

Na videu tip čopiča sploh ni otresel in ožel, kot sem delal jaz, Naslednjič bom naredil točno tako kot ta v videu in sedaj ne dvomim, da mi ne bo uspelo. Samo moje milo je še preveč polno in bo šlo čez... :)

Odgovori