Odgovor
Napisal/-a olly » 11 Maj 2018, 07:48
Danes brez fotke in namesto, da branje namenim le @G_man-u, ga objavljam tule:
Prej sem se obril s sposojenim Yaqi DOC-om od @G_man-a.
Moram reči, da je brivnik boljši od Phoenix DOC-a. Lepše je izdelan, na koži je nežnejši.
Lepo sem se obril z njim, presenetljivo dobro je opravil s predolgimi dlakami. Mislim, da se nisem obril enih 5 dni, kocine so bile dolge. Uporabil sem Bolzano Inossidabile britvico.
Izpiranje ostankov pene in dlak je brezhibno, nobenega zabasanja ni.
Koža je nepoškodovana, ta trenutek prav prijetno mehka in nežna, brez kakršnegakoli znaka, da je še pred dobro uro po njej drselo ostro rezilo. Čutim ostanke dlačic, koža ni brezhibno obrita, ampak me ne moti. To je pač davek britja z DE brivnikom, kjer britvica nima dobrega stika s kožo.
S forumskima zapisoma sta me @miha in @G_man spodbudila, da sem danes tudi jaz uporabil LEA AS. Prekrasen izdelek, koža je taka kot dojenčkova!
Brivnik bi z veseljem vrgel v potovalno torbico in ga nosil s seboj po svetu. En tak univerzalnež je, ki dopušča površnost in napake, zaradi česar je ravno pravi za dopustniška razvajanja, ko se ti ne ljubi ukvarjati še z britjem, ampak to opraviš na hitro, iz potrebe, da ne hodiš kosmat po svetu. Ali pa ko hodiš naokoli s šotorom in se zjutraj na hitro obriješ v tistih skupnih sanitarijah v kampu.
Drugače pa to ni brivnik, s katerim bi se želel redno briti. Pa nočem biti krivičen. To je pač OCC DE, pri katerem je rezultat in pot do rezultata daljša in težja, kot pri britju s SE brivnikom.
Jaz sem že razvajen, SE je brezkompromisen, učinkovit, z malo potezami opravi to, kar hočem. OCC DE pa voziš po koži gor in dol, popravljaš, dodeluješ, pa rezultat na koncu izostane za SE-jem.
Jaz se zadnje čase brijem samo še z dvakratnim ATG-jem, okrog ust in proti ušesom popravim s XTG-jem, pod nosom s par kratkimi WTG potegi in to je to.
Na splošno sem WTG opustil. Z njim na začetku narediš več škode, kot koristi - porežeš dlake do kože, odstraniš ne vsega, potem pa z ATG-jem popravljaš, kar je ostalo.
Zdaj mi to ni več treba - s prvim ATG-jem poberem večino, z drugim dokončam, kar je za prvim ostalo in to je to.
Aja, žajfa je bila Hasslinger Schafmilch, čopič Plisson, ostale pritikline so pa že omenjene v gornjem tekstu.