milo: Mitchell's Wool Fat
čopič: Omega 10049
britev: Crown & Sword
AS: Pitralon Classic
Lp, G
Jaz sem sprva menil isto, kot meniš ti - da je MWF žejen. Nikoli mu ni bilo dovolj vode, če sem hotel naredit pošteno peno.vostok napisal/-a:... vedno moja prva izbira za MWF. Edini čopič, ki drži dovolj vode za to žejno milo.
Če imaš bel ročaj, imaš No.49, ki ima malenkost krajši loft. Vostok-ov No.48 ima zavidljivih 65 mm, tvoj pa (le) 60 mm.blaz napisal/-a:Tudi sam imam podobnega (bel ročaj) Zelo všečen, ker ima res obilo hrbtenice in čedalje bolj udoben postaja.
Tudi jaz sem (bil) mnenja, da MWF rabi ogromno vode. Nisem pa čisto dobro razumel: se pravi nabiraš ga z ožetim čopičem. A pa tudi generalno dodaš malo vode? A vseeno dobiš spolzko peno?olly napisal/-a:Jaz sem sprva menil isto, kot meniš ti - da je MWF žejen. Nikoli mu ni bilo dovolj vode, če sem hotel naredit pošteno peno.vostok napisal/-a:... vedno moja prva izbira za MWF. Edini čopič, ki drži dovolj vode za to žejno milo.
Zdaj sem spremenil mnenje - ne zdi se mi več tako žejno. Nakapljaj nekaj kapelj (rajši kakšno kapljo več, kot manj) vroče vode na površino, razmaži s prstom in pusti stat, dokler se ti namaka čopič. Čopič pred nabiranjem prav fino ožemi, ampak ga ne otresaj. Med nabiranjem po potrebi po kapljicah dodaš vodo.
Rezultat je vrhunska pena in MWF se zaradi te pene in še bolj zaradi post feelinga nahaja zelo visoko, postavljam ga celo pred Haslingerja.
Na milo nalijem vročo vodo, toliko, da dobim majhno lužico.G_man napisal/-a:Tudi jaz sem (bil) mnenja, da MWF rabi ogromno vode. Nisem pa čisto dobro razumel: se pravi nabiraš ga z ožetim čopičem. A pa tudi generalno dodaš malo vode? A vseeno dobiš spolzko peno?