caus24 napisal/-a:Med britjem sta si podobna. Glede zvoka in feedbacka na kozi. Vendar je z mongoosom potrebno ogromno popravkov in na koncu se rezultat tudi ne morje primerjat z Cobro. Verjetno tudi zaradi vseh popravkov je koza precej bolj razdrazena kot po britju z Cobro.
Ja, Mongoose ni tako temeljit, ker britvica nima dobrega stika s kožo, težavo pa jaz pripisujem neposrečenem top capu, ki onemogoča dober kot. V tem pogledu recimo The General prekaša Mongoosea, ker bi lahko ta dva neposredno primerjal zaradi oblike glave, ki si jo delita, medtem ko je Cobra s svojo obliko neka čisto svoja kategorija.
Cobra ima glavo zares kratko in nad britvico ni ničesar odvečnega. Kar se mene tiče, ima Cobra daleč najbolj posrečeno glavo od vseh brivnikov, kar sem jih do zdaj prijel v roke.
Govorim na pamet, ampak mislim, da bi znal imeti Rocnel SE50 čisto isti problem, kot ga ima Mongoose. Menim, da brivnik ne sme imeti masivnega in razvlečenega top capa in kdorkoli od proizvajalcev stremi k temu, da bi bila brivnikova glava glomazna, ga pihne mimo.
Odličen potencial bi lahko imel tudi El Jefe, če ne bi bil narejen tako šlampasto.
No, zdaj sem malo zataval, opisujoč vse te brivnike, ampak želel sem povedati, zakaj menim, da je Cobra tako odlična.
@caus24, če bi imel priložnost v njej preizkusiti še ProGuard britvico, bi vedel, zakaj trdim, da boljše kombinacije od Cobra+ProGuard ne boš našel nikjer. Zatorej, če imaš možnost kje priti do ProGuarda, ga le stestiraj, presenečen boš nad tem, kar boš čutil med britjem in videl po njem.
Pa nikar naj te ne skrbi, da bi lahko kdo navrgel, da so
guard britvice za babe, reve in mevže. Sam ne menim tako.