2015-01 SOTD

Britje dneva oz Shave OF The Day (SOTD) je del foruma namenjen deljenju slik in opisov "setupov" ki ste jih uporabili za "današnje" britje
Odgovori
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Re: 2015-01 SOTD

Odgovor Napisal/-a miha » 11 Jan 2015, 11:19

Kako si jo pa brusil, sosledje grita, do katerega si sel itd.. A stropal si?
britev.si ruleeees :)

caus24
Kraj:Velenje

Odgovor Napisal/-a caus24 » 11 Jan 2015, 12:56

miha napisal/-a:Kako si jo pa brusil, sosledje grita, do katerega si sel itd.. A stropal si?
Kamen 1000, kamen 6000 in ker nimam stropa sem stropal na časopisnem papirju na kamnu. To sem videl na youtubu kot zasilna rešitev če nimaš stropa.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 11 Jan 2015, 13:07

no tu bo problem, po moje ti malo manjka finega brusenja..
moras vsaj do kamna 8000, oz po 8000 se da se na finisher stone ponavadi (ala naniwa 12000 ali kaksen naravni kamen).... za stropanje je vazno da je raven,.. casopis iscer za noze dobro dela, za britev bi pa znal biti problem,.. mogoce raje vzami kaken pas ali se boljse napni usnje na eno desko pa tam postropaj..
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
razorguy
Kraj:Perugia, Italija
Kontakt:

Nedelja 11. januar 2015

Odgovor Napisal/-a razorguy » 11 Jan 2015, 13:15

Nedelja 11. januar 2015

Slika

Nostalgija Times in britje

Zdi se, da so spomini na stare čase, ki prihajajo nazaj v mojih mislih - tako daleč, zdaj - ko sem bil še deček poskuša postati človek skozi odraslih obred britju. V tistih časih sem uporabljal kar sem imel na voljo doma, in to pomeni, izdelke za britje očetov, vključno z njegovo britvico - Gillette Flare Tip Rocket II, ki je danes ena izmed redkih DE britvice v moji zbirki - kakor tudi njegov milo in po britju. Mislim, da je njegov najljubši milo ni več v proizvodnji in ne morem se točno spomnim svoje ime - to zagotovo je bil Italijan in imeli žogo močan mandljev vonj - vendar sem še vedno vodi čopiče, vključno krasen Omega 47 in spomin na svojo najljubšo britju: Aqua Velva Ice Blue. To me je včasih odkriti Floid - je bilo nekoč prevladujoča dišava boste čutili vonj, ko ste vnesli nobenega italijanski brivec trgovina pred približno 40 leti -, ki je nato postala moja najljubša britju. Včeraj, ko sem nakupovanje v nakupovalnem centru, sem opazil, Aqua Velva in sem bil presenečen, da vidim ničesar steklenice teh časih danes preživel: drugačno obliko, drugačno zaprtje in logotip. Vendar nisem mogel pomagati nakup steklenico in to je po britju sem danes. To ni bil tako slab, dišave zdi, da je povsem enaka kot učinkovitost, s čimer je opazil spomin tistih starih časih.
  • Pred Britjem: Proraso Green Pre-Shave Cream
  • Milo: Aquagena britje Milo
  • Čopič: Omega Ščetinasta Brush 49
  • Skleda: Kitajski Poceni Bowl
  • Pas: Mastro Livi Loom strop in Hand Palm
  • Britev: Mastro Livi Perugia 13.12.14, 15/16 Full Hollow, Spanish Point
  • Post Britjem: Alum Block in Arganovo olje
  • Po Britju: Aqua Velva Ice Blue Aftershave
The RazorGuy - StraightRazorChannel na Youtube

Jaz sem z google prevajalnikom pisati v slovenskem jeziku v tem forumu.
Moja opraviči za kakršne koli napake, boste prebrali v mojih sporočilih. Hvala.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 11 Jan 2015, 13:45

caus24 napisal/-a:
PS: Po preizkušenih 15 britvicah in treh brivnikih sem ugotovil da dosežem najboljši rezultat z Omego, Cello, ED89 in Polsilver žiletko.
V čem ti je Omega 29 bolj všeč od Semogue čopiča?

Hvala

caus24

Odgovor Napisal/-a caus24 » 11 Jan 2015, 14:27

Bajkman napisal/-a:
caus24 napisal/-a:
PS: Po preizkušenih 15 britvicah in treh brivnikih sem ugotovil da dosežem najboljši rezultat z Omego, Cello, ED89 in Polsilver žiletko.
V čem ti je Omega 29 bolj všeč od Semogue čopiča?

Hvala
Omega ima krajši ročaj in čeprav bi si pri delanju pene mogoče želel malo daljšega je pa z njim dosti lažje delat peno na obrazu, pa še bolj natančno jo lahko nanašam. Omega ima proti semogu več hrbtenice in hitreje in lažje naberem milo. Če pustim oba enako dolgo namočena omega zadrži manj vode vendar je čvrsta, semogue pa postane mehek kot cota. Pri uporabi so pri vsakem britju je semouga odletela kakšna kocina iz omega mogoče 3. Skratka semogua več ne uporabljam.

Omega:
+cenjša 4€, kompaktna, natanča, hitro naredi peno,
- plastičen ročaj ( osebno imam raje les), lahko bi bil malo težji čopič

Semogue:
+ lepša izdelava, daljši ročaj
- dražji 17€, slabša izdelava, namočen izgubi hrbtenico in pri nanosu zelo nenatančen

caus24

Odgovor Napisal/-a caus24 » 11 Jan 2015, 14:30

Sedaj ko sem to vse napisal sem dobil idejo da bi oba čopiča razdrl in bi omegin vozel dal na semoguov ročaj. Na tak način bi dobil najboljše od obeh čopičev. Idealen čopič :-D.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 11 Jan 2015, 14:42

Pa imata čopiča isti premer?

Semogue vozel pa v kontra. Še zmeraj bosta dva čopiča. :D

EDIT: Hvala, da si se potrudil in lepo orisal, kaj je prednost enega ali drugega.

ziga

Odgovor Napisal/-a ziga » 11 Jan 2015, 19:29

Kak sem se jaz zdaj fajn pobril:) shavette je zakon:)

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 13 Jan 2015, 22:01

Slika
3p,Vitos red,Feather +Ikon standard,Personna,Plisson,Alum block,Speick,Village barber.
Danes sem prvič uporabil sintetični čopič Plisson in milo Vitos red.V tej kombinaciji čopič deluje odlično. :D

Odgovori