balzam ali alkoholni AS?

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
blaz
Prispevkov:301
Pridružen:22 Dec 2015, 21:42
balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a blaz » 02 Feb 2017, 20:47

Upam, da podobna tema še ni odprta. Pred nekaj minutami sem se spravil oz. se obril. In preden ta občutek zamre bom tukaj postavil svoje vprašanje oz. mojo ugotovitev, ki sem jo čisto po neumnem srečal.

Namreč marsikje sem zasledil dejstvo, da alkoholne AS ni pametno uporabljat. Zakaj? nevem. Edini razlog, ki se ga spomnim, da so ga navajali je ta, da izušuje kožo. Vseeno sem čisto po butastem odločil, da danes zaključim birtje z alkoholnim AS. Katerim? Nevem. Saj mi ga je Paolo poslal kot vzorček, zraven mojega prvega nakupa brivnika. Vonj je tako starinski a vseeno osvežilen. Prva asociacija, ko sem ga zavonjal je ta, da je nekaj podobnega uporabljal moj oče ali celo deda. Nekje sem že vohal pa nevem kje.

Ajde Blaž probaj, upaš, si muškarac al nisi? da te bo zapeklo, ko pr norcih? Na flodram nase ta AS, priznam, je zaskelilo. Ni pa peklo. Bilo je vzdržno. Pozabil sem omeniti, da med britjem nisem bil zadovljen z opravljenim delom. Daleč od približka BBSa in posledično sem malo matral kožo (povrhnjica off). Torej, ko pospravim za sabo in orng osušim roke, se pogladim po obrazu. In mi je kar toplo postalo pri srcu.

Voljna, mehka koža, ne suha ne mastna (od balzama) in najbolj pomebno zelo gladka, tudi na vratu. In predvsem brez sledu o iritaciji. Jaz misim, da bom preklopil na alkoholne AS. Če logično pomislim. Ko bo in če bo kocina in koža pri volji, jaz imel konstanten kot brivnika plus omenjeni AS. Mislim, da bo to top shit!

kaj si vi mislite?

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a miha » 02 Feb 2017, 21:04

alkoholni AS, cez (po potrebi) se balzam.. kakor kdaj.
Nekater ipriseggajo na nealkoholne AS z npr Nepozebnikom (ang Witch hazel)
britev.si ruleeees :)

mango
Prispevkov:139
Pridružen:02 Sep 2014, 01:01

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a mango » 02 Feb 2017, 21:25

I always use an after shave lotion with little or no alcohol, because alcohol dries your face out and makes you look older. Then moisturizer, then an anti-aging eye balm followed by a final moisturizing protective lotion.
"Patrick Bateman"
:D

blaz
Prispevkov:301
Pridružen:22 Dec 2015, 21:42

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a blaz » 02 Feb 2017, 22:08

Bom po googleal, da vidim kater metrosexualc je ta Patrick. Če bi bil podpisan kakšen "Beaver" bi samo zamahnil z roko. :)

Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov:1242
Pridružen:03 Maj 2015, 23:34

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a G_man » 03 Feb 2017, 11:09

Jaz sem poskusil vse variante. Brezalkoholni AS (Thayers Witchazel recimo), samo balzam, alum blok, alkoholni AS, alkoholni AS + balzam.
Najbolj mi odgovarja zadnja kombinacija. Sploh zadnje čase vedno posežem po alkoholnem AS, nekako mi osveži in poživi kožo. Ampak ker imam po naravi suho kožo, mi zelo odgovarja, če čez kakšnih 5 minut po AS-ju (ko očistim brivnik, čopič) nanesem še malenkost balzama (Biobaza mi je super).

Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a Puskin » 04 Feb 2017, 22:20

Od nealkoholnih balzamom je tudi meni Biobaza super. Po nanosu je koža se dolgo lepo gladka in navlažena. Prav tako mi je dober balzam od Prorasa. Kar se pa tiče alkoholnih...me je pa presenetil krampertsov bayrum in pinaudov club man. Po obeh je koža negovana in nič izsušena.
Nothing less...than BBS

iii
Prispevkov:159
Pridružen:15 Jan 2014, 13:25
Kraj:Bil .... nekje v Savinjski dolini...
Kontakt:

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a iii » 05 Feb 2017, 22:24

Jaz tudi z navdušenjem nanašam biobazo... samo kaj ko ima tak "čuden" vonj -- a se vam ne zdi, da so na vonj čist pozabili?
Nekje v Savinjski dolini...

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a miha » 05 Feb 2017, 23:22

heh,.. meni je pa vonj Biobaze vsec :D... performance seveda tudi..
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a olly » 06 Feb 2017, 21:07

Jaz po britju ravnam takole:

Če se brijem zvečer, ponavadi ne uporabim ničesar, ali pa enega od hidrolatov - imam dva. En je hidrolat laškega smilja, drugi je hidrolat brina. Nanesem na kožo, pri čemer nič ne varčujem in pustim še vlažno, da se posuši na koži. Včasih, a redko, uporabim domače hladno stiskano orehovo olje, ali hladno stiskano arganovo olje.

Čez dan posegam po aftershavih po hipnem navdihu in me dostikrat, enako kot pri milih, za aftershave navdušite vi, ali pa množica navdušencev na Instagramu. Ob naslednjem britju imam v planu Floïd Genuine, oranžni. Pravkar pa mi je zadišal tudi Krampert's Bay Rum. Vedno alkoholni aftershave na kožo nanašam direktno in takoj po britju.

Balzamov ne maram, čeprav se v moji zbirki tu in tam kaki najde.

Tudi krem ne maram, ampak L'Occitane Cade in Bavx sta edini, ki se jima ne morem upreti.

Nikakor mi ne pade na pamet, da bi kožo po britju vlažil, regeneriral, ali kakorkoli drugače packal z balzami, da bi potem čez nanašal alkoholni aftershave. S kožo nimam težav, noben aftershave mi jo ne suši in ni potrebe, da bi svojo proceduro kakorkoli spreminjal.

Kar se tiče tega, da po britju koža zapeče, je pa čisto preprosto - nekaj ti že mora dati vedeti, da si živ, kajne? :mrgreen:

Ko sem se bril pri brivcu na Šri Lanki, je bil pred mano na stolu domačin. Opazoval sem ga, ko mu je nanašal aftershave - grimasa, ki jo je naredil, je povedala vse. Ko se je brivec lotil mene, mu ni bilo nič jasno, ko ob nanašanju aftershava nisem niti pomežiknil. Verjamem, da marsikomu ne odgovarja, ker ga peče, ampak mene niti najmanj ne moti. Bolj me na koži moti mastna krema, ali kakšen zoprn balzam, ki s filmom, ki ga tvori, prekrije kožo in jo naravnost vleče sem in tja in ji ne pusti dihat. V takih primerih komaj dočakam, da z vodo izmijem in spet normalno zadiham.

kavka
Prispevkov:448
Pridružen:21 Jan 2016, 19:48

Re: balzam ali alkoholni AS?

Odgovor Napisal/-a kavka » 07 Feb 2017, 04:53

AS, mora da peče :mrgreen: .
LP Gorazd
PS brez alkohola še pir ni dobr!

Odgovori