Sedaj sem pa v dilemi; ali naj se pridružim peresnemu britju, ali rajši za britev poprimemG_man napisal/-a:Peresni dan!olly napisal/-a:Feather day!!
2016-10-SOTD
Shaven haven. Respect!!
- bregargasper
Re: 2016-10-SOTD
pol - polvostok napisal/-a:Sedaj sem pa v dilemi; ali naj se pridružim peresnemu britju, ali rajši za britev poprimemG_man napisal/-a:Peresni dan!olly napisal/-a:Feather day!!
britev.si ruleeees
Featherja!
Dva sva že, še ti se pridružiš, potegnemo še @Puskina v to, pa imamo krasno zaokrožen Feather day!
Dva sva že, še ti se pridružiš, potegnemo še @Puskina v to, pa imamo krasno zaokrožen Feather day!
precej agresiven,.. je treba imeti precej lahko roko :d (bo brico potrdil), meni je bil vsec,.. ce ga bo brico prodal (zadosti hitro) ga kupimG_man napisal/-a:Vintage slant? A se je odrezal?miha napisal/-a: brivnik: Mulcuto slant
britev.si ruleeees
Feather dan... kdaj drugič
Utemeljitev 1: imam samo še eno Feather britvico
Utemeljitev 2: imel sem jo v rezervi, če bi britev odpovedala. Ni odpovedala
milo: Mitchell's Wool Fat
čopič: Omega 10048 (hvala za popravek)
britev: Giessen & Forsthoff 5/8
AS: Speick balsam
Britev se je tokrat ZELO izkazala, za Olly-jevo tehniko penjenja pa potrebujem še malo vaje. Dva prehoda do DFS, brez pritiskanja in urezninic. Četrto britvanje v prav toliko dneh
Lp, G
Utemeljitev 1: imam samo še eno Feather britvico
Utemeljitev 2: imel sem jo v rezervi, če bi britev odpovedala. Ni odpovedala
milo: Mitchell's Wool Fat
čopič: Omega 10048 (hvala za popravek)
britev: Giessen & Forsthoff 5/8
AS: Speick balsam
Britev se je tokrat ZELO izkazala, za Olly-jevo tehniko penjenja pa potrebujem še malo vaje. Dva prehoda do DFS, brez pritiskanja in urezninic. Četrto britvanje v prav toliko dneh
Lp, G
Shaven haven. Respect!!
No, toliko o slogi ...vostok napisal/-a:Feather dan... kdaj drugič
Kje se je sfižilo?vostok napisal/-a: ... za Olly-jevo tehniko penjenja pa potrebujem še malo vaje.
Štartal na razmočeno milo z ožetim čopičem, ki je sprejel manj mila, kot sem navajen. Pena je bila posledično nekoliko manj kremasta in bolj mehurčkasta ter se je na obrazu hitreje sušila tako, da sem jo moral za vsak prehod dvakart nanesti. Malo se je poznalo na spolzkosti, zaščita je bila še vedno zadovoljiva.
Najverjetnejša napaka: prekratek čas nalaganja čopiča. Bom poskusil jutri popraviti z D.R. Harrisom, ki ima zelo podobne karakteristike penjenja
Lp, G
Najverjetnejša napaka: prekratek čas nalaganja čopiča. Bom poskusil jutri popraviti z D.R. Harrisom, ki ima zelo podobne karakteristike penjenja
Lp, G
Shaven haven. Respect!!
Pomoje, da si kar zadel vzrok za neuspeh. Ne šparaj z milom, čopič zares pošteno napolni. Videl boš med vrtenjem čopiča po milu kdaj postaja preveč suho, zaradi česar čopič samo premetava milo po površini, sprejema ga pa ne. Takrat dodaj nekaj kapelj vode in nadaljuj z nabiranjem.
kot sem ti že povedal, ni na prodaj...ko bo, boš prvi izvedel...sta pa dva na com.u, sicer srebrna...cena?, v primerjavi z mojim, sitnica... ....miha napisal/-a:precej agresiven,.. je treba imeti precej lahko roko :d (bo brico potrdil), meni je bil vsec,.. ce ga bo brico prodal (zadosti hitro) ga kupimG_man napisal/-a:Vintage slant? A se je odrezal?miha napisal/-a: brivnik: Mulcuto slant
imam pa enega železnega, kot si prvotno iskal... ....
...is a good man without a good knife really a good man ?