Malo o meni

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Tangerous
Prispevkov:57
Pridružen:01 Avg 2016, 10:45
Malo o meni

Odgovor Napisal/-a Tangerous » 01 Avg 2016, 13:16

Pozdravljeni,


sem Vito iz okolice Kopra, natančneje iz Škofij. Moja boljša polovica mi je rezervirala termin pri Ljubljanskem brivcu (Hotel Union). Seveda sem si postregel z Royal beard treatment in striženje. Takoj, ko sem vstopil v salon se mi je vzbudilo veliko zanimanje za "old school" britje. Kmalu za tem sem zacel prebirat ta forum, ki je začuda zelo obsežen, saj si nebi nikoli mislil, da se nas toliko zanima za to dejavnost. Takoj, sem šel v akcijo in prebiral bolha.com, ebay, ter ostale strani za nakup prave britve. Nato sem zasledil na forumu, da je z britvijo veliko dela (brušenje ipd) odločil sem se za cenejšo in malo "lažjo" varjanto... torej to zadevo:

DE brivnik od Wilkinson sword + žiletke:

Slika

Zadeva seveda ni bila to kar sem iskal, saj se mi gre za izdelavo in piljenje linij okoli brade in brk, zaradi tistega roba pa žal pri brivnikih DE to ni mogoče.


. Preko frizerke sem prišel do te zadeve in v kompletu sem dobil še ASTRA žiletke (zelene barve paketek).

Slika

Za začetnika mislim da je ta zadeva čisto dovolj, vseeno pa iščem še kakšno robustnejšo varjanto. Moram priznat, da prvič ko sem naslonil žiletko na obraz sem se urezal :) Sicer nič hujšega, pa vendar moram to omenit. Sedaj pa sem že začel pri sebi urejat linije kar redno (prejšnji teden pa sem še kolega uredil ), edino pod brado si še ne upam, ker je preveč razgiban teren :lol: , naj še povem da sedaj raje uporabljam Wilkinson žiletke, ker so od Astre preostre.

Vprašanj imam itak tolko da boli glava, pa vendar bom probal čimveč črpat iz foruma, saj se zavedam da je večina stvari napisanih, eno vprašanje pa bi vseeno zastavil.

Če ima kdo informacijo kje in kako bi najlažje prišel do Shave gel-a ? Saj s peno ne vidim najboljše linije.


Manjkajo mi še osnovne stvari za britje in ustvarjanje... ker se žal vsega ne da kupit na enem mestu mi to predstavlja problem.


Lep pozdrav vsem!

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov:563
Pridružen:22 Jun 2016, 22:37

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 01 Avg 2016, 13:22

Lepo pozdravljen na forumu in kot že sam sklepaš je tu prava zakladnica brivskega znanja in izkušenj, le pobrskati moraš. Vidim da se zanimaš za brivski gel, vendar sam s tem nimam izkušenj. ti pa predlagam da poskusiš z brivskim milom v stiku, katerega nadrgneš na moker obraz in ga lahko speniš kar tako da ga drgneš z mokrimi dlanmi. Tako sem jaz dobil zelo tanko a kvalitetno plast pene.
If you don´t have a razor, make one

Tangerous
Prispevkov:57
Pridružen:01 Avg 2016, 10:45

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a Tangerous » 01 Avg 2016, 16:04

uuu, super skočim danes takoj v nabavo k sosedom :)

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov:563
Pridružen:22 Jun 2016, 22:37

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 01 Avg 2016, 16:12

Jaz ti iz izkušenj povem da sta palmolive in LaToja mili v stiku zelo dobri, drugih pa še nisem probal
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a miha » 01 Avg 2016, 17:34

Pozdravljen, lepo da si se nam prodruzil :)! Z britvami bi toliko ekstremno dela, je pa res da je na zacetku investicija malo vecja, a z malo truda prides tudi do tega z normalno kolicino denarja, vprasaj vostoka :D, on je ubral podobno pot.

Ne vem kaksen gel imas v mislih, vcasih vem da so obstajali geli v piksnah od Nivea-e. Vseeno ti svetujem da vztrajas pri dobrem brivskem milu saj nudi najboljse preformance, to da ne vidis kaj je spodaj se bos pa navadil saj malo vidis, najvec pa cutis ;).. Alternativ je brivsko milo, kjer bos videl vse kar se dogaja a je vse skupaj malo mastno, lahko ti posljem za probat.

Se to: nikar pretirano ne sparaj, saj na koncu potem vidis da stvar ni najboljsa in kupis boljso, ki bi jo lahko ze na zacetku ;)...
britev.si ruleeees :)

Tangerous
Prispevkov:57
Pridružen:01 Avg 2016, 10:45

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a Tangerous » 02 Avg 2016, 13:53

Ne, sej vem da ni toliko dela, samo trenutno mi spet ne znese taka naložba, edino če se najde kaj do 50€ :P Sem opazil da se tle na forumu zelo malo govori o cenah :)

Shave gel pa mislim na tisti gel, ki ga sedaj "novodobni" frizerji oziroma brivci uporabljajo, se kr pogosto pojavljajo videi na internetu s temi geli, to je ena varjanta:

https://www.youtube.com/watch?v=5cZB0i3jJbg

Drugače pa so vsi isti hobiji na instem principu, če šparaš na začetku, pol na koncu ko potegneš črto si vedno prekoračil vse zdrave meje :lol:
Bom se potrudil da tu nebo tako.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a miha » 02 Avg 2016, 18:46

Pas ti lahko naredi usnjar, vem da jih dela en hrvaski usnjar, lahko ti ga naredi tudi kaksen nas usnjar ali sedlar, glavno je da je povrsina gladka, z malo iznajdljivosti si ga lahko naredis sam, ni pretirano tezko..
Britev lahko kupis kaksno rabljeno za relativno male pare, vazno je da se da na rusiti (kar ni samoumevno, saj je lahko cisto malo zvita ali razkaljena ipd, se zna kar pogosto zgoditi :(). Ce bos imel ostro britev in bos ostrino le vzdrzeval ne rabis nevem kaj odnkamnov, poceni se dobi kitajske 20000 (chinese 20k na ebayu). Ce se ti ne da z iskanjem ukvarjati lahko tudi jaz kaksno za ne prevelike pare (nabruseno) najdem... Vprasanje je samo ce ti je do tega..

Ostalo pa ze tako ali drugace ze imas...
britev.si ruleeees :)

Tangerous
Prispevkov:57
Pridružen:01 Avg 2016, 10:45

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a Tangerous » 07 Avg 2016, 16:57

No tako, pred dnevi se je vrnil moj starejši brat iz tujine (3 mesece), ter si je puščal brado z namenom, da greva skupaj do Ljubljanskega brivca. Takoj sem nama rezerviral termin in sva odšla v četrtek v Ljubljano. Bratu so računali Royal beard treatment, meni pa nekoliko manj, saj nisem bil toliko poraščen. Tokrat je bil moj brivec (vsaj po mojem mnenju sodeč) začetnik... in mu žal ni ratalo niti približno to, kar je ratalo prejšnjemu (mislim da je tudi prijavljen na forumu). Izgleda da je postavil visok standart kar se tiče britja in frizure... tako da sem odšel izjemno razočaran iz salona... Problem je samo v temu, da sem zadevo še vedno plačal kakor da bi me bril tisti izkušenejši. Naj še enkrat poudarim, da se mi gre za oblikovanje frizure in brade! V tej rundi ni ratalo niti eno niti drugo, medtem ko je nazadnje iz mene naredil dobesedno "sliko". Nisem hotel delat delat cirkusa, zato sem zadevo plačal in razočaran odšel. Bratu so uspeli narediti vse kakor je bilo treba, pa vseeno ni bilo na tistem pravem nivoju, ki sem ga sam pred meseci doživel. Direkt iz Ljubljane smo šli v Koprski Muller v nabavo opreme za britje, tako da moja omarica izgleda trenutno takole:

Slika

Za čopič sem žal prepozno prebral da ni v redu (dlaka od jazbeca), vendar za nekajkratno uporabo bo moral biti v redu :D
Kupil sem še milo Tabac, ter od Wilkinsona palčko za ureznine.
Danes sem zadevo testiral in moram priznat da je bil pravi užitek, sicer od mila nisem dobil zaželjeno, saj sem to počel prvič... mi manjka še malo prakse.
Miha, seveda si želim britev! Če imaš kakšno ugodbno varjanto zame me prosim kontaktiraj na PM :D

Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov:563
Pridružen:22 Jun 2016, 22:37

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 07 Avg 2016, 17:01

Super da si si kupil tabac milo, čopič pa je svinjski in ne jazbec. Priporočam sintetiko od hjm, ker je mehak indobro peni
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Malo o meni

Odgovor Napisal/-a miha » 07 Avg 2016, 18:48

Zivijo...
Za sinteticne copice ti tu dosti pise
http://britev.si/viewforum.php?f=6

Poceni dobis v DM copice za kozmetiko (ala za puder), so zelo mehki, delajo zelo kremasto peno, za trda mila je potreben daljsi nanos ker so mehki.

Pri Tabacu si mogoce malo premalo mila nanesel na copic, pomaga ce milo zmocis par min pred uporabo da se vrhnji sloj malo namehca..

Za britev bom pogledal pa ti sporocim..
britev.si ruleeees :)

Odgovori