Katero opremo za vsakodnevno britje?

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
uxbal
Prispevkov:95
Pridružen:10 Maj 2016, 13:55
Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a uxbal » 10 Maj 2016, 14:46

No, junior ravno nisem pri treh desetletjih, a vendar po več kot desetletju samo trimmanja brade z električnimi rezalniki iščem nek DE brivnik, ki bi ga lahko uporabljal za vsakdanje britje, da bomo v službi pač neat and clean :)

Razmišljal sem o temle: http://connaughtshaving.com/de89ba11.html - predvsem si želim, da je malček težji. Te cheap opreme iz DMa, kjer so kartuše predrage, po vsakodnevnem britju pa zgledam ko bi si agresivno depiliral brado, ne planiram uporabljat.

Pa mogoče še kakšno milo pa ščetko. Posebej me zanima za ščetko, če je v redu kar ena poceni, ali tukaj velja pravilo več $, več muzike?

Pa mogoče kak nasvet za kakšen balzam po britju, ki prijetno diši, in deluje dobro proti iritaciji?

Hvala vnaprej!

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a miha » 10 Maj 2016, 16:25

Zivijo.
Pozdravljen na forumu :)! Ta EJ je kolikor vem primeren za zacetnika (enega sem 1x kupil za darilo pa mi je ostal ce te zanima se javi). Za copic je najcenejsa in dobra kaksna omega s svinjsko dlako po moje ( cena do 20 euro). Mil je cel kup, zelo odisavliena znajo iritirati, predlagam tako ki ima loj in lanolin (ce nisi nanj obcutljiv). Na zacetku bos verjetno malo checkiral razlicne ziletke da vidis kaj ti sede..
Kaj oz drugo mnenje vec ti bo se kdo drug napisal :)...
britev.si ruleeees :)

vostok
Prispevkov:328
Pridružen:09 Mar 2016, 09:07

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a vostok » 11 Maj 2016, 12:04

Pozdravljen,

Sem v enaki situaciji, brijem se dnevno za v službo in Edwin Jagger je moja prva izbira. Sicer ni ravno med težjimi brivniki in z brado, starejšo od treh dni zna imeti težave, a za učenje tehnike in vsakodnevno britje je kar pravi.
Kot je že Miha napisal, čopič naj za začetek ne bo predrag, moja Omega za 10€ mi že lep čas dobro služi. Imam tudi Wilkinson merjasca, ki je sicer poceni in naredi kvalitetno peno, vendar že po dobrih treh mesecih ne preveč redne uporabe kaže znake utrujenosti.
Pri milih toplo priporočam Cello, ki ima odlično razmerje med kakovostjo in ceno (v Ljubljani v BTC-ju za cca 6€) in je enostavna za spenit, tudi za začetnika.
Morda še lonček, ki ga lahko uporabljaš za namakanje čopiča pred britjem, ali za penjenje mila v lončku, ali oboje. Jaz sem kupil lično skodelico za kapučino v Sparu, za okrog 3€.
After shave naj bo brezalkoholni, vonj po lastni izbiri. Za preprečevanje iritacije se meni najbolj obnesejo balzami.
Navdušuje in vztrajnost priskrbiš sam, trud je bogato poplačan.

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

uxbal
Prispevkov:95
Pridružen:10 Maj 2016, 13:55

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a uxbal » 11 Maj 2016, 12:41

Hvala obema, še preden sem prebral odgovore sem naročil omenjeni EJ,sample pack britvic in eno milo EJ v leseni posodici, samo tako, da se naučim spenit malo trdo milo. Ščetko sem vzel že eno pri nas, pa bom videl kako bo šlo. Imam pa eno vprašanje - so DE britvice vse enakih dimenzij, tako da jo samo vstavim, ali pa bo treba odlamljat nekaj dol? Vzel sem na connaughtshavingu, koliko časa bo predvidoma trajalo, da prispe v LJ?

edit: dodatno, se da kje dobit kakšna v redu škatlica, se mi zdi da ne bi bilo dobro to kar tako puščat naokrog.

Hvala.

focus
Prispevkov:11
Pridružen:01 Maj 2016, 14:46

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a focus » 11 Maj 2016, 14:09

Super :) z brivnikom bos po mojem zadovoljen (jaz imam sicer Muhle R89, ampak glava je menda enaka).

Ja, vse britvice so enakih dimenzij, tako da samo razstavis glavo, das vmes ziletko (zgoraj/spodaj ni pomembno) in sestavis nazaj.

Iz UK po mojih izkusnjah dostava navadno traja priblizno en teden, odvisno od tega, kako zadanes vikend in razne praznike (ce ne pride z avjonom, drugace pa nima veze).

Bi pa omenil se, da se meni od zacetka ni uspelo briti vsak dan, potem pa je slo z napredovanjem tehnike (pa tudi koza se verjetno navadi), vedno lazje. Tako da, ce od zacetka ne bo slo, ne se prehitro predati ;)

Za skatlico pa ne vem, jaz mam ziletke v eni navadni kartonasti skatlici, brivnik je normalno na polici, rabljene pa mecem v en loncek od naturete. Zaenkrat se ni bilo nobene katastrofe :)

PS: welcome to the club :D

uxbal
Prispevkov:95
Pridružen:10 Maj 2016, 13:55

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a uxbal » 11 Maj 2016, 14:19

Fantastično, hvala!

:D

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a miha » 11 Maj 2016, 15:45

..se krajsi dodatek,.. ti isci DE britvice, oz ziletke,.. te so v veliki vecini in so vse iste,.. obstajajo pa tudi drugi tipi ziletk, za katere se pa moras skoraj potruditi da jih dobis, in se ni za bati da jih bos po pomoti narocil sample pack napacnih..
britev.si ruleeees :)

uxbal
Prispevkov:95
Pridružen:10 Maj 2016, 13:55

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a uxbal » 18 Maj 2016, 10:38

Update:

Dobil paket, sprobal na 24h stari bradi. Vse je šlo super, razen vratni predel, ki je dokaj ziritiran, ne vem zakaj se mi pa zdi, da so na vratu dlake precej trše kot na preostalih predelih obraza. Prvič uporabljen feather se je zatikal obnje, tako da je bilo nekaj urezninic, ki so tako majhne sicer, da se ne poznajo. Se te vratne kocine da zmehčat? Kombinacija je omenjeni EJ in feather britvica.

Overall OK, malo bo treba povadit, zdaj bom pustil 2dni rasti, da se koža malo navadi, potem pa poskusit spet.

vostok
Prispevkov:328
Pridružen:09 Mar 2016, 09:07

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a vostok » 19 Maj 2016, 09:07

@uxbal, bi prej rekel, da je na vratu koža mehkejša in sama ergonomija področja težje dostopna za britje. Dlake se lahko malo "umikajo" rezilu, sama britvica pa po ohlapni koži malenkost poskakuje, rezultat je slabše britje in iritacija. Meni pomaga, če privzdignem brado do te mere, da se koža na vratu napne, z brivnikom pa pazim, da je pritisk res minimalen in kot britja pravilen. Po update-u sodeč ti po manj zahtevnih predelih britje ne povzroča težav, kar pomeni, da sta tako kot, kot tudi pritisk prava. Vse samo še prestavi na vrat.
Ob tem še čestitke za odličen začetek in spodbuda za čim več objav na forumu. Malo se nas brije vsakdan :)

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

uxbal
Prispevkov:95
Pridružen:10 Maj 2016, 13:55

Re: Katero opremo za vsakodnevno britje?

Odgovor Napisal/-a uxbal » 25 Maj 2016, 11:28

Takole, 3x sem do sedaj uporabil Feather z EJ. Rezultat je bil vedno enak - po podbradku ureznine in spodaj, pri koncu vratu, s precej bolečim atg britjem. Danes sem rekel, da bom preizkusil Astro iz sample packa. TOP. Brije zelo lepo, tudi ATG gre gladko na vseh predelih, pridelal sem samo nekaj malo manjših urezninic na desni strani vratu, ker sem veselo šel samozavestno (pre)večkrat čez, ker sem res dobil občutek, da se bom s to britvico težko porezal. Nastalo je nekaj iritacije, ki ni pekla in je izginila v precej kratkem času.

Dodal bi da je EJ milo, ki ga prodajajo na Connaughtu, precej dobra zadeva, pa ne zdi se mi draga. Tudi s ceneno ščetko naredi res lepo peno (ne preveč), pa še lep, subtilen vonj ima.

Odgovori