Hvala za link, to temo sem čisto spregledal.
Branje je zelo zanimivo, ampak, Miha, na tvojem pisanju si lomim zobe
Glej tole:
miha napisal/-a:Bakterije lahko zelo obcutljive na kakrsne koli vplive so pa spet druge lahko tudi zelo odporne, njihove endospore (ce jih imajo) , to so nekaksne zascitne, prezivetvene oblike pa se toliko bolj,.. recimo patogeni bakteriji B. antracis, ali C. butulinum itd (ki pa jih na britvah seveda verjetno nikoli ni). Mene v tem nasem primeru bolj skrbijo virusi , ki so spet lahko zelo obcutljivi ze na zrak, ali UV sevanje, alkohole (npr na alkoholih bazirajoca razlkuzila vplivajo najbolj na viruse ki imajo okoli svojega plasca lipidno ovojnico, sloj), po drugi strani so nekateri lahko precej bolj obcutljivi,.. dodatno se je treba zavedati da v kombinaciji z umazanijo ali mikro niđšami lahko pride do precej manjsega proti-mikrobnega ucinka sredstva ipd..
V vecini primerov je predhodno namakanje, ciscenje z detergentom in inkubiranje v neke vrste razkuzilu (raje "industrijskem") verjetno dovolj.
Prebral sem trikrat, v zadnjem poskusu zelo počasi, pa mi še vedno ni čisto jasno, kaj si hotel povedat s tem - citiram: " ...
dodatn ose je treba zavedati da v kombinaciji z umazanijo ali mikro nisami ...".
Kaj, hudiča, so "mikro nise"?!
Ob vsem prebranem moram reči, da mi postaja všeč ideja, da se brivnik očisti z detergentom oz. milom s pomočjo zobne krtačke, za odstranjevanje vodnega kamna bi uporabil že prej omenjeno sodo bikarbono, na koncu pa še nekajurna kopel v 70% alkoholu, ali v izopropanolu.
Izogibal bi se avtoklavu, ali kuhanju v loncu. Ne bi pa to veljalo za britve, ki se jih restavrira, te konec koncev nimajo nobenega coatinga, gre le za golo jeklo, na katerega kristalno strukturo temperature med 100 in 121°C nimajo nobenega vpliva.
Evo, to bi bila verjetno vsa znanost.
Bi bil pa vesel komentarja še od drugih mojstrov mokrega britja, prepričan sem, da je marsikdo med vami dognal še kakšno pomembno podrobnost.