Umivalnik, voda in britje

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!

Umivalnik, voda in britje

OdgovorNapisal/-a G_man » 18 Jul 2017, 22:38

Vedno sem se bril tako, da sem med prehodi peno iz obraza izmil s tekočo vodo iz pipe. Prav tako sem brivnik izpiral z vodo iz pipe.
Ampak zadnjih par britij sem nekaj eksperimentiral s tem, da si vodo natočim v umivalnik in jo "recikliram", kot to delajo mnogi brivci. V tem ne vidim prihranka vode, saj jo sicer odprem samo za izpiranje, ampak mogoče ima sledeči način to prednost, da je voda (sploh, če je v osnovi trda), ki jo pred drugim in tretjim prehodom uporabimo za izpiranje obraza, bolj nasičena z milom. Meni se je zdelo (to je seveda povsem subjektivno), da sem generalno pridobil na spolzkosti. Lahko pa me seveda občutek vara :)

Kako se torej ostali brijete: si vodo natočite v umivalnik/lavorček, ali imate rajši "svežo" brez kocin, mila in odmrle kože? :lol:

Naj na hitro omenim še, da je to pri vsakodnevnem britju (ki ga jaz prakticiram) najbrž bolj apetitlih, kot če v vodi plava enotedenska brada :D
Uporabniški avatar
G_man
 
Prispevkov: 632
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Re: Umivalnik, voda in britje

OdgovorNapisal/-a miha » 18 Jul 2017, 22:49

Tekoca voda, ki se odpre samo za spiranje
britev.si ruleeees :)
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
 
Prispevkov: 4996
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Umivalnik, voda in britje

OdgovorNapisal/-a olly » 18 Jul 2017, 22:54

Tudi jaz uporabljam samo tekočo vodo, vedno pa imam zraven tudi posodico z vodo, v kateri namakam čopič, pri čemer to vodo uporabljam za dodajanje milu po kapljicah in tu in tam odložim brivnik vanjo, da mi razmoči ostanke mila, ki se naberejo na britvici in jih je potem pod tekočo vodo lažje sprati.
Uporabniški avatar
olly
 
Prispevkov: 1989
Pridružen: 05 Nov 2014, 23:59


Vrni se na Ostale stvari povezane z britjem

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron