Grill, roštilj...

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..

Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 18:33

Počasi se začenja sezona roštiljanja. Sam sem letos malo zabušaval. in jo odprl šele danes. Včeraj sem zaklučil z teraso, danes pa ob 7ih zjutraj napadel moj smoker, ki je dobil nov podstavek. Prejšnji je rjavel in ni imel koles. Tale pa je iz SS in ima bicikle na valjčnih ležajih (sploh si ne morete mislit, kako "leti") :mrgreen: .
Za kosilo ČEVAPI!
Je pa tole moj izdelek in moj design :D .
smoker.jpg
smoker.jpg (95.8 KiB) Videno 894 krat

Na čem pa vi "kurite" meso?
LP Gorazd
kavka
 
Prispevkov: 300
Pridružen: 21 Jan 2016, 20:48

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a olly » 18 Mar 2017, 19:08

Na ponvi, itak :)
Uporabniški avatar
olly
 
Prispevkov: 1791
Pridružen: 05 Nov 2014, 23:59

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a miha » 18 Mar 2017, 20:29

Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
britev.si ruleeees :)
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
 
Prispevkov: 4819
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a Puskin » 18 Mar 2017, 21:38

Jaz jem "valda" surovo meso!
Nothing less...than BBS
Puskin
 
Prispevkov: 953
Pridružen: 03 Dec 2014, 13:43

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 21:49

miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?

Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd
kavka
 
Prispevkov: 300
Pridružen: 21 Jan 2016, 20:48

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 21:50

Puskin napisal/-a:Jaz jem "valda" surovo meso!

Samo, da nisi vegi :mrgreen: .
LP Gorazd
kavka
 
Prispevkov: 300
Pridružen: 21 Jan 2016, 20:48

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a miha » 18 Mar 2017, 22:39

kavka napisal/-a:
miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?

Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd


Televizija v farbah :)!! Tega se pa nebi branil :)! A bi se ti teoreticno dalo se enega delati? :)
britev.si ruleeees :)
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
 
Prispevkov: 4819
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a brico » 18 Mar 2017, 23:46

dva.... :cry: ...?????
...is a good man without a good knife really a good man ?
Uporabniški avatar
brico
 
Prispevkov: 1668
Pridružen: 25 Jan 2015, 19:10

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a olly » 18 Mar 2017, 23:51

@kavka, mi te ne bomo žicali za tole dodelano remek delo od žara, ampak ... khm ... samo za vabilo na kračo :mrgreen:
Uporabniški avatar
olly
 
Prispevkov: 1791
Pridružen: 05 Nov 2014, 23:59

Re: Grill, roštilj...

OdgovorNapisal/-a brico » 18 Mar 2017, 23:52

@olly@, koji ste to vi?... :lol: ...
...is a good man without a good knife really a good man ?
Uporabniški avatar
brico
 
Prispevkov: 1668
Pridružen: 25 Jan 2015, 19:10

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron