Stran 1 od 3

Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 17:33
Napisal/-a kavka
Počasi se začenja sezona roštiljanja. Sam sem letos malo zabušaval. in jo odprl šele danes. Včeraj sem zaklučil z teraso, danes pa ob 7ih zjutraj napadel moj smoker, ki je dobil nov podstavek. Prejšnji je rjavel in ni imel koles. Tale pa je iz SS in ima bicikle na valjčnih ležajih (sploh si ne morete mislit, kako "leti") :mrgreen: .
Za kosilo ČEVAPI!
Je pa tole moj izdelek in moj design :D .
smoker.jpg
smoker.jpg (95.8KiB)Pogledano 8333 krat
Na čem pa vi "kurite" meso?
LP Gorazd

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 18:08
Napisal/-a olly
Na ponvi, itak :)

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 19:29
Napisal/-a miha
Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 20:38
Napisal/-a Puskin
Jaz jem "valda" surovo meso!

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 20:49
Napisal/-a kavka
miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 20:50
Napisal/-a kavka
Puskin napisal/-a:Jaz jem "valda" surovo meso!
Samo, da nisi vegi :mrgreen: .
LP Gorazd

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 21:39
Napisal/-a miha
kavka napisal/-a:
miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd
Televizija v farbah :)!! Tega se pa nebi branil :)! A bi se ti teoreticno dalo se enega delati? :)

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 22:46
Napisal/-a brico
dva.... :cry: ...?????

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 22:51
Napisal/-a olly
@kavka, mi te ne bomo žicali za tole dodelano remek delo od žara, ampak ... khm ... samo za vabilo na kračo :mrgreen:

Re: Grill, roštilj...

Objavljeno: 18 Mar 2017, 22:52
Napisal/-a brico
@olly@, koji ste to vi?... :lol: ...